Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je - na primer - paleo dijeta, a ne smeju je jesti ni osobe osetljive na gluten, piše Lepa & Srećna. Međutim, i te kako je zastupljena u mediteranskoj ishrani, poznatoj po svojoj izuzetnoj koristi za zdravlje.

Izvanredna je za zdravlje creva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!

  • Sastojci:
  • 1 kg pšenice
  • 50 gr suvog grožđa
  • 50 gr oraha
  • 50 gr lešnika
  • 50 gr badema

Priprema:

Pšenicu potopite preko noći pa je sutradan polako kuvajte najmanje tri sata.

Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše.

Orah, lešnik i badem sameljite.

Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.

Ohladite i čuvajte u frižideru. Jedite kad god osetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.

Možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.

Izvor: Lepa & Srećna