Pšenica je izbačena iz nekih dijeta, kao što je - na primer - paleo dijeta, a ne smeju je jesti ni osobe osetljive na gluten, piše Lepa & Srećna. Međutim, i te kako je zastupljena u mediteranskoj ishrani, poznatoj po svojoj izuzetnoj koristi za zdravlje.
Izvanredna je za zdravlje creva, u kojima je izvor našeg imuniteta, podstiče metabolizam i sadrži gvožđe, cink, selen kao i vitamin B!
- Sastojci:
- 1 kg pšenice
- 50 gr suvog grožđa
- 50 gr oraha
- 50 gr lešnika
- 50 gr badema
Priprema:
Pšenicu potopite preko noći pa je sutradan polako kuvajte najmanje tri sata.
Vodu dolivajte polako, da nikad ne bude previše.
Orah, lešnik i badem sameljite.
Pred kraj kuvanja dodajte ih u žito i kuvajte još desetak minuta.
Ohladite i čuvajte u frižideru. Jedite kad god osetite glad, sa malo meda, cimeta ili kakao praha.
Možete dodati i malo cimeta i muskatnog oraščića.
Izvor: Lepa & Srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.