- Sastojci:
- 8 kriški belog hleba
200 ml toplog mleka
1 glavica luka
1 kašičica putera
2 jaja
2 kašike brašna
so
veza peršuna
Priprema:
Isecite hleb na tanke komadiće i prelijte ih mlekom.
Oljuštite i iseckajte luk pa ga izdinstajte na puteru i ostavite da se ohladi.
U činiji umutite jaja, brašno, so, luk i peršun pa dodajte potopljeni hleb.
U duboku šerpu naspite dosta vode, posolite je i stavite da provri.
Skvasite dlanove hladnom vodom, oblikujte knedlu po knedlu (od ove mere izađe 8 do 10 knedli) i polako spuštajte knedle u ključalu vodu.
Svaka treba da se kuva oko 15 minuta. Skuvane će isplivati na površinu.
Vadite ih šupljikavom kašikom - treba da budu čvrste na dodir.
Služite uz pečenje, sa prelivom od mesa.
Napomena: umesto kriški hleba, odlično mogu da posluže i kifle. Hleb ili kifle treba da budu stare jedan dan.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka