• Sastojci:
  • 8 kriški belog hleba
    200 ml toplog mleka
    1 glavica luka
    1 kašičica putera
    2 jaja
    2 kašike brašna
    so
    veza peršuna

Priprema:

Isecite hleb na tanke komadiće i prelijte ih mlekom.

Oljuštite i iseckajte luk pa ga izdinstajte na puteru i ostavite da se ohladi.

U činiji umutite jaja, brašno, so, luk i peršun pa dodajte potopljeni hleb.

U duboku šerpu naspite dosta vode, posolite je i stavite da provri.

Skvasite dlanove hladnom vodom, oblikujte knedlu po knedlu (od ove mere izađe 8 do 10 knedli) i polako spuštajte knedle u ključalu vodu.

Svaka treba da se kuva oko 15 minuta. Skuvane će isplivati na površinu.

Vadite ih šupljikavom kašikom - treba da budu čvrste na dodir.

Služite uz pečenje, sa prelivom od mesa.

Napomena: umesto kriški hleba, odlično mogu da posluže i kifle. Hleb ili kifle treba da budu stare jedan dan.

Izvor: Lepa & Srećna