- Sastojci:
- 175 gr čokolade
- 100 gr vode
- 150 gr šećera
- 100 gr kondenzovanog mleka
- 1/2 kašičice vanila ekstrakta
- 25 gr želatina u prahu
Priprema:
Otopite želatin u hladnoj vodi.
Ugrejte vodu, šećer i kondenzovano mleko.
Pre nego što provri, skinite s vatre i sipajte vanilu i otopljeni želatin tako da se sve sjedini.
U činiju izlomite čokoladu i sipajte vrelu tečnu mešavinu preko nje.
Kad odstoji nekoliko minuta, čokolada će se otopiti.
Mutite smesu štapnim mikserom ili blenderom tako da postane glatka i da ne bude previše mehurića.
Procedite glazuru da se ukloni i najsitniji čvrsti komadić pa je ostavite da se hladi do temperature od oko 30 C stepeni.
Sipajte glazuru preko kolača koji ste stavili na rešetku, a višak prikupite u posudi ispod rešetke.
Sav višak možete dugo čuvati u frižideru i ponovo upotrebiti, pod uslovom da je iz plastične kese sa glazurom istisnut sav vazduh a ona zapečaćena ili zatvorena patent zatvaračem.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka