• Sastojci:
  • 175 gr čokolade
  • 100 gr vode
  • 150 gr šećera
  • 100 gr kondenzovanog mleka
  • 1/2 kašičice vanila ekstrakta
  • 25 gr želatina u prahu

Priprema:

Otopite želatin u hladnoj vodi.

Ugrejte vodu, šećer i kondenzovano mleko.

Pre nego što provri, skinite s vatre i sipajte vanilu i otopljeni želatin tako da se sve sjedini.

U činiju izlomite čokoladu i sipajte vrelu tečnu mešavinu preko nje.

Kad odstoji nekoliko minuta, čokolada će se otopiti.

Mutite smesu štapnim mikserom ili blenderom tako da postane glatka i da ne bude previše mehurića.

Procedite glazuru da se ukloni i najsitniji čvrsti komadić pa je ostavite da se hladi do temperature od oko 30 C stepeni.

Sipajte glazuru preko kolača koji ste stavili na rešetku, a višak prikupite u posudi ispod rešetke.

Sav višak možete dugo čuvati u frižideru i ponovo upotrebiti, pod uslovom da je iz plastične kese sa glazurom istisnut sav vazduh a ona zapečaćena ili zatvorena patent zatvaračem.

Izvor: Lepa & Srećna

IDEJE I SAVETI ZA DEKORACIJU TORTI