Njeguški stek je osmislio i prezentovao čuveni srpski kuvar i profesor srednje Ugostiteljske škole, Više hotelijerske škole, šef Interkontinentala, Milovan Mića Stojanović.
Ostao je upamćen po tome što je osmislio oko 200 jela, bio je Titov kuvar, a njegov Njeguški stek osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Luksemburgu 1986. godine.
Evo originalnog recepta za Njeguški stek uzetog iz knjige Miće Stojanovića “Kako sam skuvao istoriju”.
- Sastojci:
- 200g telećeg mesa
- 60g njeguške seckane pršute i 70g njeguškog sira
- prstohvat sveže majčine dušice
- vrlo malo soli
- brokoli
- krompir
Priprema:
Sa mesa uklonite masne delove i blago ga posolite. Pršutu i sir iseckajte na sitnije parčiće, a zatim njima napunite meso i dodajte u njega malo majčine dušice. Meso preklopite i pecite ga na roštilju.
Jelo servirajte sa brokolijem i krompirom koji smo ispricali po tanjiru koji predstavlja “Gorski vijenac”.
Izvor: Opanak
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka