• Sastojci:
  • 4 jajeta
  • 4 šoljice šećera
  • 1,5 šoljica ulja
  • čaša jogurta (može i mleko)
  • 5 šoljica brašna
  • kesica praška za pecivo
  • višnje ili neko drugo voće

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i jogurt, na kraju brašno s praškom za pecivo.

Pecite u rerni 5-10 minuta, izvadite, poređajte pripremljeno voće.

Vratite u rernu i pecite na 150-200 stepeni još oko pola sata.

Najprostiji recepti za dobre kolače: 3 brze torte koje svaka domaćica može da spremi za 10 minuta (RECEPTI)

Čokoladni kolač bez brašna

Brza poslastica u kojoj će gosti uživati! Drage domaćice, spremite ovu čokoladnu senzaciju za samo 10 minuta! 

PROČITAJTE JOŠ: Ludi kolač: čokoladni slatkiš bez jaja, mleka i putera (BRZI RECEPT + CRAZY CAKE + VIDEO)

Čokoladni kolač od pavlake i čokolade pogodan je za sve mlade domaćice koje se još nisu osmelile da rade sa testom. Pripremajući ovaj kolač moći će da se po prvi put upoznaju sa tim kako se pavlaka ponaša pri kuvanju i sigurno će je kasnije rado koristiti u drugim receptima.

Sastojci:

  • maslac za podmazivanje pleha
  • 225 grama tamne čokolade (70% kakao)
  • 225 grama slatke pavlake
  • 1/4 kašičice soli
  • kakao

Priprema:

Podmažite pleh sa malo maslaca, a zatim ga prekrijte pekarskim papirom tako da pređe preko rubova pleha. Rastopite čokoladu na laganoj vatri. U drugom plehu srednje veličine, ugrejte slatku pavlaku na laganoj temperaturi. Kada se pavlaka dobro zagreje skinite je sa ringle i ubacite so. Promešajte.

Ubacite čokoladu u pavlaku i lagano mešajte, sve dok se sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smesu prebacite u pripremljeni pleh, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite. Kada je kolač ohlađen izvadite ga iz pleha i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi. Pospite sa malo kakao praha i isecite.

Ilustracija: Čokoladni kolač bez brašna

Izvor: Ženske tajne

BRZI KOLAČ SA KAFOM SPREMA SE ZA PAR MINUTA, A UKUS JE ČAROBAN... PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI KAKO SE PRIPREMA!

PageBreak

Sladoled kolač sa čokoladom za 5 minuta

Dok se kuva kafa za goste vi spremite ukusan kolač! Možda zvuči neverovatno, ali smo sigurnio da će se vaši gosti oduševiti kombinacijom ukusa! 

Sastojci:

  • šlag
  • keks
  • čokolada

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) Staklena torta je najnoviji hit: kako se pravi staklena glazura u svim bojama (DEKORACIJA KOLAČA)

Priprema:

Umutite šlag, a kupovni keks i sladoled poređajte na željenu podlogu, prelijte ga čokoladnim prelivom, pa složite još jedan red keks sladoleda (možete tako složiti nekoliko spratova). Kolač premažite šlagom, pospite mrvicama čokolade ili čokoladnim sirupom.

Sladoled kolač sa čokoladom za 5 minuta

Izvor: Za svakog po nešto

TORTA MALE DOMAĆICE - TORTA KOJU MOŽE DA NAPRAVI SVAKA DOMAĆICA! RECEPT VAS OČEKUJE NA SLEDEĆOJ STRANI! 

PageBreak

Torta male domaćice

Torta koju su izmislile domaćice koje nemaju previše vremena za kuvanje, a gosti svaki put traže parče više!

Za ovu tortu biće potrebno da pripremite i testo, ali ono se pravi izuzetno lako a peče kratko - tek petnaestak minuta.

PROČITAJTE JOŠ: Najlepši kolači za slave i slavlja: brze "ferero" kuglice sa lešnikom (RECEPT)

Sastojci:

Testo:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 100 g kokosa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 prašak za pecivo

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 2 štanglice čokolade za kuvanje
  • 200 g putera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 2 do 3 kese šlag pene

Priprema:

Umutite 6 belanaca sa 6 kašika šećera. Dodajte kokos, mlevene orahe i prašak za pecivo. Mešajte sa mućkalicom, zatim testo istresite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni Celzijusa oko 10 do 15 min.

6 žumanaca i 6 kašika šećera kuvajte na pari dok se krem ne zgusne. Dodajte dve štanglice čokolade za kuvanje neprestano mešajući dok se čokolada ne istopi. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Umutite 200ml slatke pavlake i ostavite sa strane. U hladan krem dodajte omekšali puter i mutite. Na kraju dodajte umućeni šlag i mešajte sa mućkalicom. Krem staviti preko ohlađenog testa, a zatim šlag penu.

foto: Ilustracija / Torta "male domaćice"

Tekst: Mimi-Atlanta

Izvor: Coolinarika