Sastojci:

  • 1 i 1/2 šolja brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3 kašike kakao praha
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kašika ulja
  • 1 šolja vode
  • otopljena čokolada

Priprema: U plehu u kojem nameravate da pečete kolač pomešajte sve suve sastojke - brašno, so, sodu bikarbonu, kakao i šećer. Zatim u mešavini prstima napravite tri manja udubljenja. U jedno sipajte vodu i vanilu, u drugo sirće, a u treće ulje. Pomešajte sve dobro viljuškom, pa stavite da se peče na 180 stepeni oko 35 minuta.

Kada je kolač gotovo, prelijte ga topljenom čokoladom (trebaće vam oko 200 grama, a najbolje bi bilo da je otopite sa malo ulja) i ukrasite po želji voćem ili šlagom.

Izvor: 24 sata