Sastojci:
- 250 g čokoladnog keksa
- 70 g maslaca
- 2-3 kašike vode
- 100 g tamne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 3 jaja
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašičica kakaoa
- 250 g džema od aronije
- 1-2 kašike voćnog likera
- jedna šlag pena
Priprema:
Podloga:
Papirom za pečenje obložite tepsiju i dodatno nauljite. Keks sameljite, dodajte otopljeni maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte dve do tri kašike vode i protresite. Smesu stavite u tepsiju i utisnite tako da dobijete podlogu. Stavite u frižider na sat vremena kako bi se podloga učvrstila.
Fil:
Čokoladu izlomite na kockice i dodajte 100 mililitara slatke pavlake. Stavite u posudu i lagano otopite na pari. U drugoj posudi sir i 100 mililitara slatke pavlake mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom umešajte jaje po jaje, šećer pomešan s kakaom i na kraju smesu čokolade i 100 grama džema od aronije.
Fil nanesite na podlogu od keksa i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 40 minuta. Potom rernu isključite, a kolač ostavite još oko sat vremena. Nakon toga kolač stavite u frižider na nekoliko sati.
Preliv:
150 grama džema od aronije zagrejte, dodajte liker i vode po potrebi da dobijete željenu gustoću preliva.
Ukrašavanje:
Šlag pripremite tako da sadržaj kesice stavite u hladnu vodu i mešajte mikserom do željene gustoće. Kolač servirajte ukrašen šlagom i prelivom od aronije.
Izvor: Coolinarika
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.