Sastojci:

  • 250 g čokoladnog keksa
  • 70 g maslaca
  • 2-3 kašike vode
  • 100 g tamne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 500 g maskarpone sira
  • 3 jaja
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 kašičica kakaoa
  • 250 g džema od aronije
  • 1-2 kašike voćnog likera
  • jedna šlag pena

PROČITAJTE JOŠ: UKUSAN I KREMAST DESERT OD TREŠANJA: Pita sa voćnim kremom (RECEPT)

Priprema:

Podloga:

Papirom za pečenje obložite tepsiju i dodatno nauljite. Keks sameljite, dodajte otopljeni maslac i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte dve do tri kašike vode i protresite. Smesu stavite u tepsiju i utisnite tako da dobijete podlogu. Stavite u frižider na sat vremena kako bi se podloga učvrstila.

KAKO SE PRIPREMA FIL, PRELIV I DEKORACIJA ZA OVAJ KOLAČ PROČITAJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Fil:

Čokoladu izlomite na kockice i dodajte 100 mililitara slatke pavlake. Stavite u posudu i lagano otopite na pari. U drugoj posudi sir i 100 mililitara slatke pavlake mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom umešajte jaje po jaje, šećer pomešan s kakaom i na kraju smesu čokolade i 100 grama džema od aronije.

Fil nanesite na podlogu od keksa i pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 40 minuta. Potom rernu isključite, a kolač ostavite još oko sat vremena. Nakon toga kolač stavite u frižider na nekoliko sati.

PROČITAJTE JOŠ: ČIZKEJK KOLAČIĆI OD JAGODE: roze makaron puslice sa kremom (RECEPT + VIDEO)

Preliv:

150 grama džema od aronije zagrejte, dodajte liker i vode po potrebi da dobijete željenu gustoću preliva.

Ukrašavanje:

Šlag pripremite tako da sadržaj kesice stavite u hladnu vodu i mešajte mikserom do željene gustoće. Kolač servirajte ukrašen šlagom i prelivom od aronije.

Izvor: Coolinarika