Potrebno:
- 5 dl slatke pavlake
- 3 kesice šlaga
- čaša kisele pavlake
- 200 g keksa
- 300 g mlevenog keksa
- ½ kajsija iz konzerve
- 5 dl mleka
- štangla čokolade za kuvanje
- šećer po ukusu
Priprema:
- Umutite slatku pavlaku, potom umutite šlag sa 2 dl mleka i u to dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite, pa podelite na dva dela.
- U jednu polovinu šlaga stavite mleveni keks. Ceo keks umačite u zagrejano mleko i ređajte na tanjir ili u kalup za tortu. Zatim stavite polovinu fila s keksom, odozgo oceđene kajsije (polovine), pa prekrijte drugom polovinom fila.
- Tortu prekrijte drugom polovinom šlaga i ukrasite rendanom čokoladom.
Vreme pripreme: 30 minuta.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.