Potrebno:

  • 5 dl slatke pavlake
  • 3 kesice šlaga
  • čaša kisele pavlake
  • 200 g keksa
  • 300 g mlevenog keksa
  • ½ kajsija iz konzerve
  • 5 dl mleka
  • štangla čokolade za kuvanje
  • šećer po ukusu

Priprema:

  1. Umutite slatku pavlaku, potom umutite šlag sa 2 dl mleka i u to dodajte kiselu pavlaku. Sjedinite, pa podelite na dva dela.
  2. U jednu polovinu šlaga stavite mleveni keks. Ceo keks umačite u zagrejano mleko i ređajte na tanjir ili u kalup za tortu. Zatim stavite polovinu fila s keksom, odozgo oceđene kajsije (polovine), pa prekrijte drugom polovinom fila.
  3. Tortu prekrijte drugom polovinom šlaga i ukrasite rendanom čokoladom.

Vreme pripreme: 30 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob