Sastojci (za 12 komada):

  • 350 g brašna
  • kašičica rendane kore limuna
  • 120 g šećera
  • 240 g putera 
  • so

Za fil

  • 250 g voća (najboje mešano crveno)
  • 85 g šećera
  • 2,5 dl mleka
  • kesica vanilin-šećera
  • 3 žumanceta
  • 1,5 kašika gustina
  • 1,5 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Zamesite brašno, limunovu koru, šećer, so i puter isečen na komadiće. Oblikujte kuglu, umotakjte je u  celofan i ostavite pola sata u frižideru.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Testo razvaljajte, pa oblikujte 12 krugova prečnika desetak centimetara. Podmažite kalupe za mafine i obložite ih testom (deo testa prebacite preko ruba i oblikujte ivice). Pecite korpice u rerni oko 20 minuta.

3. Očistite voće i pospite sa 50 g šećera. Zakuvajte mleko i vanilin-šećer. Pomešajte žumanca s preostalim šećerom i gustinom, pa sipajte u tankom mlazu u vrijuće mleko. Na srednjoj temperaturi zgusnite fil. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa ohlađenim filom dok ne dobijete gust krem.

4. Ohlađene korpice izvadite iz kalupa i nafilujte kremom i voćem.

Vreme pripreme: 65 minuta

Recepte piše: Marija Jakob