Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 250 g očišćenog spanaća
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašičice ulja
  • so, biber

Za fil:

  • 1 pavlaka
  • 300 g mekšeg sira
  • 300 g šunke
  • nekoliko kiselih krastavčića
  • 1 kašika ulja
  • so, biber

Za ukrašavanje

  • pavlaka
  • 2-3 kašičice majoneza
  • rendani kačkavalj

Priprema:

1. Umutite penasto belanca. Obarite spanać, ocedite ga i iseckajte, pa mu dodajte žumanca, brašno, ulje, so i biber. Sjedinite sa belancima. Podmažite pleh i ispecite koru za rolat. Čim je kora pečena, uvijte je u mokru kuhinjsku krpu.

2. Pavlaku, sir, ulje, seckanu šunku i kisele krastavčiće pomešajte, posolite i pobiberite. Time filujte rolat, uvijte ga i isecite na kriške. Rolat možete premazati pavlakom i majonezom, pa posuti rendanim kačkavaljem ili sitno seckanim prešunom, kiselim krastavčićima...

Vreme pripreme: 50 minuta

Recepte piše: Marija Jakob