Potrebno:

  • 8 belanaca
  • 400 g šećera
  • sok od 1/2 limuna

Fil: 

  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 2,5 dl mleka
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 150 g mlevenih prepečenih lešnika
  • 150 g seckanih oraha
  • 2 kesice šlaga

Priprema:

Belanca, šećer i sok od limuna umutite u čvrst sneg. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 150 stepeni. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresite iz pleha i isecite po dužini na tri dela. Za fil umutite 4 žumanceta s 4 kašike šećera, dodajte brašno. Masu pomešajte s toplim mlekom i kuvajte na tihoj vatri. Kad se sjedini, ostavite da se ohladi.

Preostala 4 žumanceta penasto umutite s maslacem ili margarinom i 4 kašike šećera pa pomešajte s filom koji je prethodno skuvan. Dobro promešajte i podelite na dva dela. U jedan deo stavite lešnike, a u drugi orahe. Prvu koru filujte filom s lešnicima, drugu filom s orasima, pa završite trećom korom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.