Potrebno:
- 8 belanaca
- 400 g šećera
- sok od 1/2 limuna
Fil:
- 8 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2,5 dl mleka
- 250 g maslaca ili margarina
- 150 g mlevenih prepečenih lešnika
- 150 g seckanih oraha
- 2 kesice šlaga
Priprema:
Belanca, šećer i sok od limuna umutite u čvrst sneg. Sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 150 stepeni. Kora treba više da se suši nego da se peče. Gotovu koru pažljivo istresite iz pleha i isecite po dužini na tri dela. Za fil umutite 4 žumanceta s 4 kašike šećera, dodajte brašno. Masu pomešajte s toplim mlekom i kuvajte na tihoj vatri. Kad se sjedini, ostavite da se ohladi.
Preostala 4 žumanceta penasto umutite s maslacem ili margarinom i 4 kašike šećera pa pomešajte s filom koji je prethodno skuvan. Dobro promešajte i podelite na dva dela. U jedan deo stavite lešnike, a u drugi orahe. Prvu koru filujte filom s lešnicima, drugu filom s orasima, pa završite trećom korom. Tortu ukrasite umućenim šlagom i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.