- Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml ulja
- 250 ml svežeg mleka
- 20 gr svežeg kvasca
- 500 gr brašna
- Za nadev:
- 200 gr sira
- 1 belance
- 50 gr maslaca (rastopljenog)
- začini - 1 supena kašika (majčina dušica, origano, ruzmarin)
- Za premazivanje
- 1 žumance
- 1 kašičica ulja
Rastvorite kvasac i šećer u mlakom svežem mleku.
U posudi prosejte brašno i dodajte so, dodajte umućena jaja, ulje i mleko sa kvascem.
Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da nadođe.
Odmah počnite sa pripremom pogače, izmrvite sir na male granule, dodajte rastopljeni maslac, začine i belance, dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo (nemojte da ga mesite ponovo) i razvucite pravougaonu koru. Namažite koru uljem i ravnomerno rasporedite nadev, uvijte u rolat i isecite na dva dela po dužini.
Uvijte jedan sa druge dve polovine i stavite u kalup za kuglof, obložen papirom za pečenje-
Ostavite 30 minuta da nadođe venac i premažite ga umućenim žumancem sa uljem, pospite susamom (po želji).
Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 35-40 minuta.
Izvor: Bonapeti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka