• Sastojci:
  • 2 jaja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • 250 ml svežeg mleka
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 500 gr brašna
  • Za nadev: 
  • 200 gr sira
  • 1 belance
  • 50 gr maslaca (rastopljenog)
  • začini - 1 supena kašika (majčina dušica, origano, ruzmarin)
  • Za premazivanje
  • 1 žumance
  • 1 kašičica ulja

Rastvorite kvasac i šećer u mlakom svežem mleku.

U posudi prosejte brašno i dodajte so, dodajte umućena jaja, ulje i mleko sa kvascem.

Zamesite meko testo i ostavite 30 minuta da nadođe.

Odmah počnite sa pripremom pogače, izmrvite sir na male granule, dodajte rastopljeni maslac, začine i belance, dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo (nemojte da ga mesite ponovo) i razvucite pravougaonu koru. Namažite koru uljem i ravnomerno rasporedite nadev, uvijte u rolat i isecite na dva dela po dužini.

Uvijte jedan sa druge dve polovine i stavite u kalup za kuglof, obložen papirom za pečenje-

Ostavite 30 minuta da nadođe venac i premažite ga umućenim žumancem sa uljem, pospite susamom (po želji).

Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 35-40 minuta.

Izvor: Bonapeti