U veoma retkim slučajevima, kriminalci se dobrovoljno prijave policiji i priznaju da su počinili teško krivično delo, a kamoli ubistvo. Ponekad to učine pod pritiskom, a užasna priča iz američkog grada Milvokija je imala neverovatan obrt.

Kad se devojčica Keri En Džopek (13) nije vratila iz škole te martovske večeri, njena majka je prvo pozvala nastavnicu. Ispostavilo se da se tinejdžerka nije ni pojavila na nastavi tog dana, a zatim se saznalo da je njen najbolji drug Robin Mint pravio zabavu i zato je Keri pobegla sa časova.

Devojčica je slagala roditelje da ide u školu, otišla kod Robina i lepo se provela, ali je napustila žurku sama. Majka je odmah obavestila policiju, gde su joj rekli da je Keri sigurno negde sa prijateljima i da će se uskoro pojaviti.

majka-min.jpg
Youtube / TMJ4 News 

Komšije su pritrčale u pomoć. Pretražili su obližnje kuće, ambare, garaže, deteta nije bilo. Ujutru je policija pokrenula istragu. Ispitani su otac i očuh devojčice, pa Robinov stariji brat Džoni. Bio je poznat po sitnim prekršajima, sa 17 godina je već imao istoriju incidenata u alkoholisanom stanju.

Počela je da kruži verzija kako je Džoni silovao Keri, ubio je i bacio negde telo. Međutim, nije bilo nikakvih dokaza u prilog toj teoriji. Devojčica nije pronađena. Tek pola godine kasnije, kad je porodica Mint rešila da dogradi kuću, ispod starog trema je otkriven Kerin leš.

Razrešenje posle 57 godina

I mlada Irene Garza je plenila svojom lepotom, a završila je tragično. Njeno ubistvo je ostalo nerazrešeno punih 57 godina. Ubica je ipak, konačno, otkriven.

Dok su sumnje na mladog Džonija postajale sve jače, jedan anoniman poziv je usmerio policiju na komšiju Mintovih - Hozea Fereiru. Videli su ga kako stoji kraj starog trema i plače. Bio je istih godina kao Džoni, priznao je da mu je Keri bila veoma draga i rekao da mu je bilo veoma žao zbog njenog tragičnog kraja.

Policija nije uspela da reši slučaj. Prošlo je 33 godine od tada i niko se više nije nadao da će se istina otkriti. A onda je Hoze Fereira otišao u policiju i priznao sve. Kobnog dana, bio je pripit i namamio je Keri u svoju kuću. Na samom ulazu u suteren, devojčica se ipak predomislila i htela da izađe, ali ju je Hoze gurnuo niz stepenice. Pad je bio koban.

Image dd-min.jpg
Youtube / TMJ4 News 

Očajan momak je odlučio da sakrije leš i, dok je pred kućom Mintovih trajala žurka, on je u zadnjem dvorištu uspeo da iskopa dugu rupu ispod trema. Glas devojčice nije prestao da ga proganja naredne tri decenije. Morao je da prizna svoje delo. Pročitajte i kako je ubijena lepotica koju su zvali "novom Merilin Monro".

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.