"Najgore zlo što postoji su ljubomora i društvene mreže - Fejsbuk, Instagram." Tako misli samohrani otacAlmedin Hubljar iz Bugojna, koji je sa bratom započeo posao kamionskog prevoza, prodaje uglja, svega od čega može pošteno da se zaradi.

"Nema šta nismo radili - seno, kupus, držali smo i ovce", kaže Almedin (33) za kojeg svi pričaju da je pošten čovek koji je napornim radom stekao bogatstvo. "Sekli smo i cepali drva, počeli smo ispod nule - sa pozajmljenom motornom testerom", seća se. A onda se posao polako razvijao, kupili su prvi pa i drugi kamion.

Međutim, brata i njega je "poterala loša sreća". O pokojnom bratu kaže da ga je žena varala, a on to nije više mogao da trpi i oduzeo je sebi život.

almedin hubljar-min.jpg
Youtube / Srednja Bosna Danas 

"Pravila mu je svašta, smicalice, govorio je da to nije žena, nego zmija", kaže sa suzama u očima Almedin za Jutjub kanal Srednja Bosna Danas.

Za njim je ostalo dvoje dece, ćerka i sin. Kako kaže Almedin, ćerka je godinu dana plakala za ocem, nije mogla da zaspi noću toliko joj je bilo teško. Dolazila im je majka, sa policijom pred kuću, ali kako kaže Almedin, neće ni da čuju za nju.

almedin hubljar 2-min.jpg
Youtube / Srednja Bosna Danas 

Ista sudbina je snašla i njega - žena ga je ostavila, tako da sad sam gaji i svoju i bratovljevu decu. Pravi im još jednu, veću kuću.

almedin hubljar kuca-min.jpg
Youtube / Srednja Bosna Danas 

"Tu su mama i babo, pomažu. Da nije njih, ne bih mogao na put da odem", kaže Almedin. Za svakoga ima poruku: "Ko god hoće da radi, može se uspeti. Samo da se klone alkohola i droge i da ne budu ljubomorni", poručuje samohrani otac. 

Tekst: Lepa&Srećna