Izreka da iza svakog uspešnog muškarca stoji još uspešnija žena definitivno je potvrđena u slučajevima lepših polovina brojnih svetskih političara. Njihova lepota ostavlja bez daha i one su često na naslovnim stranima najpoznatijih magazina. Uz to, gde god da se one pojave u javnosti blicevi sevaju na sve strane.

PROČITAJTE JOŠ: 16 toaleta MELANIJE TRAMP o kojima svet mode priča: kako je devojka sa sela postala žena predsednika Amerike i prava modna ikona (FOTO + VIDEO)

Još od Džeki Kenedi i Grejs Keli koje su unele glamur u Belu kuću i kraljevsku palatu u Monaku, političari kao da su se takmičili u tome ko će imati lepšu suprugu. Danas su predsedničke rezidencije i kraljevske palate širom sveta prepune zanosnih lepotica, koje svojim supruzima često pomažu na putovanjima po inostranstvu privlačeći pažnju uvek radoznalih medija.

Karla Bruni - Italijanka koja je osvojila Francusku

Tokom 80-ih i 90-ih ova manekenka je bila zvezda modnih pista od Tokija preko Londona do Njujorka. Predsednika Francuske Nikolu Sarkozija upoznala je na jednoj večeri kod prijatelja u Parizu u novembru 2007.

Ljubav je munjevito planula i par se venčao već 2. februara 2008. Na podužem spisku njenih bivših frajera nalaze se između ostalih Erik Klepton i Mik Džeger. Četiri godine je Karla bila gazdarica u Jelisejskoj palati, a tabloidi su se utrkivali u objavljivanju njenih razgolićenih fotki iz perioda dok se bavila manekenstvom.

Jedna njena razgolićena fotografija je u to vreme prodata za skoro 100.000 evra na aukciji. Muža Nikolu koji je često nosio cipele sa štiklom kako bi smanjio razliku u visini pratila je stalno na međunarodnim putovanjima. Karla i Nikola imaju ćerku Đuliju, dok ona ima sina iz jedne vanbračne veze. Sarkozi iz dva ranija braka ima tri sina.

Kraljica Ranija - Mistična lepota iz Jordana

Iako ima 46 godina jordanska kraljica Ranija spada među najlepše žene sveta. Ona je jordanskog kralja Abdulaha Drugog upoznala na jednoj večeri 1993. godine, a dva meseca kasnije su se verili. Par se venčao u junu 1993. i ima četvoro dece.

Kraljica Ranija je učinila mnogo toga da se popravi položaj žena i njihovo obrazovanje u kraljevini, gde su žene tradicionalno u podređenom položaju. Kraljica Ranija je 2011. ponela laskavu titulu najlepše prve dame na svetu.

OVO SU NAJLEPŠE DAME, A UDATE SU ZA NAJMOĆNIJE MUŠKARCE! OTKRIJTE NA SLEDEĆOJ STRANI...   

PageBreak

Njen osmeh je njeno najjače oružje. Aktivna je na društvenim mrežama, ima profile na Fejsbuku, Instagramu, Tviteru i svoj kanal na jutjubu. Ima na milione fanova. Rođena je u Kuvajtu, roditelji su joj poreklom iz Palestine.

PROČITAJTE JOŠ: Zlatna TORTA po liku žene Donalda Trampa: svi žele da probaju parče MELANIJA torte (2 RECEPTA)

Princeza Šarlin - Vratila Glamur u Monako

Princeza Šarlin od Monaka (39) jedna je od najlepih vladarki koje su ikad vladale malenom kneževinom na jugu Francuske. Šarlin, bivša olimpijska plivačica iz Južnoafričke Republike upoznala je princa Alberta od Monaka, koji je važio za zakletog plejboja, najednom takmičenju još 2000.

Glamurozno venčanje na kome je Šarlin plakala kao kiša održano je 2011. Odmah posle venčanja par je otišao na medeni mesec u Afriku i već tada su počele spekulacije taloida da oni zapravo žive odvojeno i da je u pitanju brak iz intresa, tj. da je Albert narerao Šarlin da potpiše ugovor da ćeostati u braku pet godina samo ukoliko mu rodi zakonskog naslednika.

Podsećamo, Albert iz dve vanbračne veze ima sina i ćerku koji po zakonu ne mogu da ga naslede na tronu. Šarlin i Albert su dobili blizance kćerku Gabrijelu i sina Žaka 10. decembra 2014. Iako je ćerka rođena 10 minuta ranije, tron u kneževini će naslediti njen brat Žak.

Asma al Asad - Pustinjska ruža usred građanskog rata

Prva dama Sirije Asmaal Asad (41) je bankarka. Rođena je u Londonu, otac joj je bio čuveni hirurg, a majka diplomata. Radila je u nekoliko velikih banaka, a Bašara al Asada je upoznala kad je bila na odmoru u Damasku sa tetkom.

Kada je Bašar preuzeo vlast posle smrti oca u junu 2000. godine, Asma se preselila u Sriju i decembra iste godine par se venčao. Svadba je bila iznenađenje za javnost koja nije ni znala da se njih dvoje zabavljaju. Posle venčanja uvek nasmejana Asma je obišla 100 sela u 13 provincija kako bi se upoznala sa stanovnicima Sirije i njihovim najvećim problemima.

KAKO JE MELANIJA OČARALA DONALDA TRAMPA? OTKRIJTE NA SLEDEĆOJ STRANI!

PageBreak

Osnovala je nekoliko organizacija i fondova za pomoć deci, siromašnima i bolesnima. Kada je 2012. godine počeo građanski rat u Siriji Asma je čvrsto podržala supruga sa kojim ima troje dece.  Ugledni Vog je 2011. obavio laskavi tekst o Asmi nazivajući je "Pustinjskom ružom", ali je on ubrzo misteriozno povučen sa internet sajta magazina.

PROČITAJTE JOŠ: Skandalozna DIJETA Melanije Tramp: šta jede Prva dama Amerike i zašto je tako vitka (FOTO)

Melanija Tramp - Slovenka u Beloj kući

Pre samo godinu dana delovalo je kao nemoguća misija, a danas je Melanija Tramp, prva dama SAD, tek druga u istoriji rođena u inostranstvu. Melanija je rođena 26. aprila 1970. u Sevnici, slovenačkom gradiću nedaleko od Novog Mesta.

Otac joj je bio prodavac automobila, a majka je radilau lokalnoj tekstilnoj fabrici. Odmalena je Melanija pokazivala interesovanje za krpice i modu. Već u 16. godini počinje da se bavi ozbiljnije manekenstvom, a u 18. potpisuje ugovor sa jednom modnom kućom u Milanu. To joj je otvorilo vrata modnih pista širom sveta.

Melanija se1996. preselila u Njujork. Na jednoj zabavi tokom Nedelje mode  1998. upoznaje Donalda Trampa koji je došao sa tadašnjom devojkom. Par se verio 2004.godine, a venčanje uz brojne poznate zvanice je održano na luksuznom imanju u Floridi 2005. Melanija je na venčanju nosila venčanicu vrednu 200.000 dolara.

U martu 2006. Melanija i Donald su dobili sina Barona. iako nenametljiva Melanija je uvek bila uz supruga tokom predsedničke kampanje. Lepota i izvaljano telo su njeni glavni aduti i nikoga ne ostavljaju ravodušnim.

Izvor: Kurir