Beba od 18 meseci preživela je 13 sati na hladnoći pored majke koja je preminula u saobraćajnoj nesreći u američkoj saveznoj državi Juta, prenose mediji u SAD 9. marta 2015. godine.

Devojčicu po imenu Lili pronašao je ribolovac u automobilu koji je sleteo s mosta u reku i do pola bio potopljen u vodu. Beba je čitavih 13 sati bila na zadnjem sedištu vozila, polupotonulog u ledenu reku. Beba, koja je helikopterom prebačena u dečju bolnicu u Solt Lejk Sitiju, bori se za život. Policija istražuje okolnosti nesreće.

PROČITAJTE JOŠ: Mamografija pred TV kamerama spasla život američkoj novinarki

Do nesreće je došlo kada je Lin Dženifer Grosbek (25) u petak uveče sa ćerkicom pošla kući posle posete roditeljima. Šta se dogodilo pa je izgubila kontrolu nad volanom, zasad nije poznato. Ona je sletela s mosta u ledenu reku. Obližnje komšije čule su jak udarac, ali pošto na mostu nije bilo nikog nisu pomislili da je reč o saobraćajnoj nesreći.

PROČITAJTE JOŠ: Spas za srčane bolesnike: ugrađeno prvo veštačko srce pacijentu u Srbiji

Ribolovac koji je pronašao automobil zatekao je majku mrtvu za volanom, a iza nje bebicu koja je disala. Prosto je neverovatno kako je ovo malo biće uspelo da preživi toliko sati na nekoliko centimetara od ledene vode pošto je posle izvlačenja automobila nekoliko policajaca i vatrogasaca zbrinuto u bolnici zbog hipotermije.

Izvor: Kurir