Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VARA, LAŽE, OŽENJEN JE ILI VEĆ IMA DEVOJKU: Zašto neke žene stalno privlače pogrešne muškarce

Ljubavne priče bez srećnog kraja? Evo šta može biti razlog...

 momak i devojka.jpg Izvor: Shutterstock

Mnoge žene se žale kako se vrte u toksičnom krugu pogrešnih muškaraca. Upoznaju se, pa čak i počnu zabavljanje, s partnerima koji kasnije pokažu lice preljubnika ili sebične, nepažljive osobe.

Na neke od razloga što se ovo dešava možete i sami da utičete. Za početak, važno je da dovoljno poznajete sebe i uspostavite snažno samopouzdanje.

Prvi razlog zbog kojeg privlačite pogrešne muškarce može biti u tome što niste dovoljno transparentni u pogledu toga ko ste vi zaista. Ako se prikazujete u svetlu koje zapravo nije vaša prava priroda, onda se ne treba čuditi ako se nađete uz partnera koji odgovara vašem prikazanom, a ne vašem pravom "ja".

 ljubavni par 2.jpg Izvor: Shutterstock

Ukoliko se često dešava da vas privlači emocionalno nedostupan muškarac, zapitajte se - da li ste vi emocionalno dostupni? Moguće je da ste sa momkom kojeg priželjkujete slični i više nego što biste želeli, odnosno, da imate iste emocionalne prepreke da se u potpunosti posvetite vezi.

 Ljubomora Izvor: Shutterstock

Koliko god da zvuči čudno, ima i situacija ili perioda u životu kad je moguće pomešati snažne emocije i pravu strast, pa dođe i do "zavisnosti" od drame. Drugim rečima, kad nema stalnih kriza, kao da nema prave ljubavi. Ako je to slučaj, treba istražiti razloge - da li je to posledica uslova u kojima su te osobe odrastale ili su prirodno osetljivije na razne potrese u životu.

Najvažnije je proveriti da li vas do "pogrešnih muškaraca" vode nisko samopoštovanje, niski standardi, manjak ljubavi prema sebi i očajnička potreba za partnerskim odnosom.

U tom slučaju, vreme je da poradite na izgradnji zdravih granica. One istovremeno pomažu da se poboljša emocionalno zdravlje, a što je osoba zdravija to su joj granice, zauzvrat, još jače.

Emocionalni bol koji doživimo s pogrešnim partnerom može da bude veoma jak, ali on predstavlja pravu podlogu za učenje i razvoj. Ako ga tako razumete, sledeći put ćete na vreme primetiti "crvenu zastavicu" u rukama pogrešnog partnera.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:18
OVA POSLOVICA NJENOG OCA, VODILA JU JE KROZ ŽIVOT! Jelena Tomašević ima karijeru bez skandala, a sada je otkrila zašto je to tako
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije