Povodom Svetskog dana horskog pevanja koji se svake godine obeležava tokom ili u danima oko drugog vikenda u decembru, hor „The International Belgrade Singers“ i Ambasada Kanade organizuju koncert pod nazivom  "Božić u starim i novim pesmama". Koncert će se održati u Domu vojske, Braće Jugovića 19 u Beogradu, u nedelju, 15. decembra 2013. godine sa početkom u 19:00h.

Publika će već drugu sezonu biti u prilici da uživa u božićnom programu Beogradskih internacionalnih pevača, sjajnom izboru klasične, tradicionalne božićne muzike iz nekoliko zemalja sveta, kao i modernim kompozicijama karakterističnim za vesele, praznične dane oko Božića i Nove godine.  

“The International Belgrade Singers“ su ove godine na svoj koncert pozvali Gradski mešoviti hor Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice kako bi obeležili uspešnu saradnju sa ovim horom tokom ovogodišnjeg Vukovog sabora.

Koncert je humanitarnog karaktera i prikupljena sredstva ovoga puta biće donirana Savezu slepih Srbije. Cena ulaznica je 700 dinara za odrasle i 400 dinara za decu. Karte se mogu rezervisati pozivanjem brojeva 306 30 82 ili 306 30 72.    

Hor “The International Belgrade singers” osnovan je u februaru 2012. Članovi hora, koji potiču iz 16 zemalja, su uglavnom strani državljani koji rade u međunarodnim organizacijama, pevači lokalnih horova i zaposleni u ambasadama a medju pevačima su i Ambasador Kanade u Beogradu, Nj. E. Roman Vaščuk i njegova supruga, Oksana Smerečuk, predsednica Medjunarodnog kluba žena u Beogradu. Hor se bavi muzikom iz čitavog sveta, koja odražava kulturnu različitost njegovih članova i svojim, isključivo humanitarnim radom, želi da doprinese razvoju lokalne zajednice.