Dramatičan privatni život operske dive Marije Kalas često je bio medijski propraćen i više od njenih umetničkih nastupa - njen rivalitet sa velikim sopranom Renatom Tebaldi i njena romansa sa Aristotelom Onazisom zanimali su štampu isto koliko i nastupi na svetskim scenama.

Zato je i danas tema medija: veliki pretraživač Gugl obeležava godišnjicu njenog rođenja 2. decembra 2013. godine logotipom na kojoj je Marija predstavljena na nastupu u pozorištu.

Velika pevačica rođena je u Njujorku ali je njena majka odlučila da napusti oca i vrati se sa kćerkama u rodnu Grčku. Tamo je i školovala glas i započela opersku karijeru, ali je napustila zemlju po dolasku levičara na vlast. U Italiji se obrela 1947. godine i upoznala Đovanija Meneginija, za koga se udala i koji je podržao njenu karijeru. Međutim, apsolutnu pažnju medija osvojila je njena romansa sa poznatim grčkim brodovlasnikom Aristotelom Onazisom kojeg je upoznala 1959. godine.

Ni njen stil pevanja i glasovne mogućnosti nisu prošle bez kontroverzi, ali je drama koju je donela na scenu postala i ostala legendarna. Po rečima jednog muzičkog kritičara, njeno finale "Toske" izgledalo je kao da na sceni pratite istinski događaj  po kome je opera samo naknadno napisana.

Marija Kalas umrla je u Parizu 1977. godine.