Prevelika brzina razlog je saobraćajne nesreće u kojoj je 30. novembra 2013. godine  poginuo Pol Voker (Paul Walker), američki glumac koji je slavu stekao naročito filmom „Paklene ulice“. Brojni nastavci ove franšize osvojili su publiku širom sveta.

Kako je javio CNN, porše u kojem je Voker stradao, vozio je njegov prijatelj, a uputili su se na dobrotvornu priredbu organizovanu radi prikupljanja pomoći žrtvama tajfuna na Filipinima.

Nesreća se dogodila u blizini mesta Santa Klarita, pedesetak kilometara od Holivuda. Pol Voker imao je 40. godina, a za sobom je ostavio petnaestogodišnju kći Medou. 

Kako navode američki mediji, Voker je počeo karijeru već sa 2 godine, kao glavni lik reklama za pelene "Pampers". Kao tinejdžer, igrao je u nekoliko popularnih TV serija, ali je najveću slavu stekao ulogom u filmu "Paklene ulice". U toku je bilo snimanje sedmog nastavka ove franšize, a Vokera je očekivala još jedna premijera, zakazana za 13. decembar. U pitanju je film "Sati" u kojem glumi oca sa bebom, u borbi za život posle uragana Katrina.