Urednica i voditeljka Jutarnjeg programa televizije Studio B i autorka i voditeljka emisije Beograde, dobro veče Ivana Vučićević (34) ima neobičan ritam života. Jutarnji program joj je doživljaj, jer ustaje pre svih, dok je zbog večernje emisije preokrenula svoj bioritam. Kako je do skoro, priča nam, terala decu da pođu na spavanje u to doba, sada su pravila promenjena pa njeni mališani čekaju da se mama vrati sa posla i da zajedno utonu u san.

Da li ste privatno noćni ili jutarnji tip? 

- Dok nisam imala porodicu, volela sam da duže ostajem budna, ali sam mogla duže da spavam jer sam radila popodnevni program. Danas, iako radim i jutarnji i večernji program, moje vreme ustajanja diktiraju Vuk (6,5) i Mia (2,5).

Pre nego što ste rodili ćerku vodili ste emisije u dubokoj trudnoći. Da li je to bilo zbog toga što ste radoholik ili vam je tako bilo lakše da provedete dane do porođaja?

- Neprocenjiva je sreća da radim ono što volim i obožavam. Radeći tokom obe trudnoće nisam sebi postavila pitanje „da li i koliko mogu da radim“, „da li će mi biti teško“. Radila sam skoro do pet dana pred porođaj, a vratila se na posao pet meseci nakon rođenja Mie. Zahvalna sam rukovodstvu moje televizije Aleksandru Timofejevu i Nemanji Vranjkoviću koji me bez zadrške podržavaju. Drugo stanje ne znači da je žena bolesna, već da nosi u sebi jedno predivno biće, što je velika sreća i blagodet. 

Da li možda razmišljate o trećem detetu jednog dana?

- Vreme u kojem živimo je brzo, traži mnogo kombinatorike, kako sa mnogo truda i rada obezbediti deci pristojan život, kako od njih napraviti prave, pametne ljude. Stalno me grize savest, jer mislim da nemam dovoljno strpljenja, ni nažalost vremena da im se na pravi način posvetim i udovoljim. To su razlozi zbog kojih se ne bih usudila na korak da dobijemo i treće dete, bar ne u ovom trenutku. 

Na šta vas podseti detinjstvo?

- Rođena sam u Beogradu i svaka zgrada, ulica i kraj, miris Beograda u proleće i u poznu jesen, bude mi divne uspomene. Moj otac Momčilo je bio vojno lice, a pre svega lekar, koji je nažalost prerano otišao sa ovog sveta. Zahvaljujući divnim sećanjima na trenutke sa njim, majkom Zoricom i sestrom Svetlanom, trudim se da to prenesem i na svoju decu. 

Koliko često se smejete sa kolegama na poslu?

- Ne možete ni da zamislite koliko se komičnih situacija desi iza kamera, tokom jutarnjeg programa od četiri i po sata. Zabava počinje od šminkernice, gde glavna šminkerka Marina često već u šest ujutru ume da ispriča sijaset viceva i nabaci nam osmeh na lice. Onda nas dočeka kamermanka Dada sa tehničkim osobljem i tu se zabava nastavlja. Pozitivnu i veselu energiju trudimo se da prenesemo i na gledaoce, čak i kad vesti nisu najsjajnije. 

Ima li smeha u kući? 

- Naravno. Mališani su puni iznenađenja i nespretnih situacija, tako da nam smeh nijednog dana ne manjka.

Tekst: Nenad Blagojević

Izvor: Lisa