Bruklinski muzej je jedino mesto održavanja međunarodne izložbe "Modni svet Žana Pola Gotjea: Od pločnika do piste" na čitavoj Istočnoj obali SAD.

Sjajno izrađeni komadi odeće s mnoštvom detalja, razigrani i poetični, mogu se pogledati na ovoj multimedijalnog izložbi, koja ističe sedam tema prepoznatljivih kao uticajne u Gotjeovom razvoju u umetničkom stvaranju pri kreiranju odevnih predmeta.

Prve teme koje su ga inspirisale pronalazio je na ulicama Pariza, na kojima je započeo svoj dizajnerski put sedamdesetih godina prošlog veka.

Tokom trajanja izložbe "Modni svet Žana Pola Gotjea: Od pločnika do piste"  posetioci će imati priliku da vide oko 140 primeraka visoke mode, ali i pret-a-porter komada odeće, od kojih neki spadaju u prve radove francuskog kreatora, ali i najnovije modele.

Uz to, biće izloženi brojni modni detalji, skice, kostimi, filmski odlomci, dokumentacija koja svedoči o značajnim trenucima s piste kojom su šetale manekenke u odeći ovog dizajnera, ali i koncertima, plesnim performansima . Tu su i fotografije koje su napravili slavni modni fotografi, jedni od retkih koji su imali priliku da zavire u Gotjeov začarani svet i istraže na koji način je njegov avangardni dizajn provocirao društvena, polna i estetska pravila.

Ovu izložbu organizovao je od Montrealski muzej lepih umetnosti, u saradnji s modnom kućom „Žan Pol Gotje“.

Izložba će trajati od 25. oktobra 2013. do 23. februara 2014. godine.