Kompanija „Ivančić i sinovi“ donirala je 22. oktobra 2013. godine dva monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčeta (EKG-a, pulsa, pritiska, saturacije kiseonikom, EtC02) beogradskom Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr. Vukan Čupić”. Kako je u ovoj kompaniji i najavljeno početkom leta, sredstva za kupovinu ove opreme obezbeđena su izdvajanjem po 10 dinara od prodaje svakog pakovanja preparata Probiotic.

“Ove godine najpoznatiji brend kompanije, Probiotic obeležava svoj 10-ti rođendan. Taj jubilej smo odlučili da proslavimo na malo drugačiji način i da još jednom učinimo dobro delo za zdravlje najmlađih članova našeg društva. Naime, od svake prodate kutije Probiotic-a izdvojili smo po 10 dinara koji su upravo išli u humanitarni fond. Na taj način su prikupljena neophodna sredstva za kupovinu dva monitoring aparata, koji su bili neophodni Institutu za majku i dete. Simbolično preklapanje brojeva je na jedan lep i human način obeležilo jubilej našeg proizvoda, a Institut je dobio moderne aparate koji su u stanju da kontrolišu sve vitalne funkcije novorođenčadi“ – izjavio je Mr ph. Nenad Milivojević, marketing menadžer kompanije "Ivančić i sinovi", koji je iskoristio priliku i ujedno se zahvalio svima koji su na direktan ili indirektan način podržali ovu akciju u okviru projekta Bitka za bebe i Bitka za porodilišta i dali nemerljivi doprinos u obezbeđivanju boljih uslova u našim zdravstvenim ustanovama.

U ime Instituta, na donaciji se zahvalio doc. dr Vladislav Vukomanović: „Od svog osnivanja 1950. godine, Institut je bio i ostao jedna od centralnih zdravstvenih institucija u domenu zaštite žena generativnog doba, predškolske i školske dece. Organizatori „Bitke za porodilišta“ i mnogobrojni donatori su to u punoj meri prepoznali. U ime svih naših majki i dece – ja im se na tome zahvaljujem.“

Odvajanjem novca od prodaje Probiotic-a, kompanija "Ivančić i sinovi" je omogućila i građanima da se na posredan način uključe u akciju "Bitka za porodilišta" tako što su istovremeno donirali novac u humanitarne svrhe i brinuli na najbolji mogući način o sopstvenom zdravlju. Ovim putem se zahvaljujemo svim potrošačima i poslovnim partnerima koji su podržali ovu akciju.

Tekst: PROMO