Na ovogodišnjoj manifestaciji koji će se održati od 20. do 27. oktobra 2013. godine pod naslovom "Prostori slobode", Laguna će se predstaviti sa celokupnom produkcijom.

Za međunarodnu promociju 2013. godine Laguna će imati jedan od najvećih štandova u Hali 1, s još jednim sajamskim štandom u Hali 4. Na programu će pored autora iz inostranstva gostovati 35 autora koji su objavili svoje knjige između dva sajma. Pored sajamskog popusta ponudićemo i akciju koja će svim ljubiteljima dobrih knjiga omogućiti najpovoljniju kupovinu.

U Laguni s ponosom ističu da je ovo najplodonosnija godina za Lagunu. Pored brojnih hitova koje će predstaviti, mnogobrojnih domaćih pisaca koje će ugostiti, očekujemo i autora romana "Osluškivanje srca" i "Glasovi srca" Jan-Filipa Zendkera, za kojeg kažu da sa velikim umećem opisuje ljudska osećanja i vraća nam veru u ljubav.

Predsednica Zadužbine Žozea Saramaga i udovica slavnog portugalskog nobelovca Pilar del Rio biće specijalna gošća Beograda. Tokom njenog boravka, u vreme održavanja Sajma knjiga, održaće se niz manifestacija, izložbi, promocija i predavanja. U sredu, 23. oktobra, u sali Slobodan Selenić, sa početkom u 17 sati, biće održana promocija novog izdanja romana Godina smrti Rikarda Reiša. Na promociji će govoriti Pilar del Rio, Dejan Papić i Dejan Mihailović. Potpisivanje na Laguninom štandu zakazano je za 18 sati istog dana.

Među naslovima koje je Laguna pripremila za ovu godinu su i novi roman proslavljenog Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“, distopijsko remek-delo Margaret Atvud „Godina Potopa“, „Rukopis otkriven u Akri“ Paola Koelja, „Vidovite priče“ kultnih autora za decu  Ljubivoja Ršumovića i Dušana Petričića, kao i mnoga druga izuzetna izdanja.

Tekst: PROMO