Kruna najlepše žene sveta na takmičenju koje se prošlog vikenda održalo u Indoneziji pripala je 23. godišnjoj lepotici s Filipina, Megan Jang. Na svečanosti održanoj 28. septembra 2013. godine na Baliju, ona je primila krunu od prošlogodišnje Mis sveta Kineskinje Ju Venksija.

Za prvu pratilju izabrana je Francuskinja Marin Lorfelin,a za drugu predstavnica Gane Karanzar Na Okalei Šuter.

Ni ovaj izbor za mis nije prošao bez kontroverzi. Naime, takmičenje je izmešteno iz Džakarte na ostrvo Bali gde je stanovništvo pretežno hinduističke vere. Pored toga, organizatori su odlučili da izmene decenijsku praksu defilea u bikiniju. Kako ne bi povredili osećanja većinskog muslimanskog življa u Indoneziji, zatražili su od 127 učesnica da u zamene dvodelne kupaće kostime konzervativnijim rešenjima za odeću za plažu pa je tako većina njih obukla sarong. Uprkos tome, na ovom planetarno popularnom događaju nije nedostajalo ženske lepote, u šta će vas uveriti naša galerija slika. Mis Srbije Aleksandra Doknić nije se, nažalost, plasirala među prvih deset takmičarki.

LepaiSrecna Megan Jang, predstavnica Filipina, proglašena je za najlepšu ženu sveta u 2013. godini, ali je ovo takmičenje najviše obeležila briga organizatora da ne uvrede većinsko muslimansko stanovništvo u zemlji domaćinu.