Fondacija „Novak Đoković“  već godinama radi na poboljšanju kvaliteta života i obrazovanja mališana iz naše zemlje. Nakon uspešne gala večeri održane 2012. godine u Njujorku, a potom i humanitarne večeri 2013. u Londonu, Novak je odlučio da u Velikoj jabuci ponovi večeru za poznate, na kojoj bi oni svojim donacijama doprineli radosti srpskih mališana. Humanošću zvanica 10. septembra 2013. prikupljeno je čak dva i po miliona dolara - suma koja će vratiti osmeh na mnoga dečja lica.

Tokom večere, u svečanoj sali „Kapitale“, organizovana je aukcija za Novakove uticajne goste. Neki od prisutnih donirali su razne predmete za koje su se nadmetali poznati. Tako je kompanija „Viktorija Sikret“ poklonila Fondaciji ulaznice za poznatu reviju „Fešn šou“, a istakao se i poklon glavne urednice magazina „Vog“ Ane Vintur, koja je ponudila da lično stilizuje učesnika aukcije koji donira najviše novca fondaciji „Novak Đoković“, a da potom svetski poznati modni fotograf Patrik Demaršije ovekoveči novi izgled neke od prisutnih zvezda.

Za ponuđene predmete nadmetali su se Adrijana Lima, Goldi Hon i njena ćerka Kejt Hadson, Naomi Kembel, Džon Mekinro, Tomi Hilfiger, Dona Karan, Kevin Spejsi, Niki Hilton, Džimi Konors, Kamila Alveš, Riki Džervis, Džesika Hart, Karolina Kurkova, Rajan Lohte i mnogi drugi.

Novakova fondacija ima za cilj da pomogne deci iz ugroženih zajednica da odrastu, razvijaju se i igraju. Naš teniser podsetio je prisutne da su dosadašnja sredstva prikupljena na ovakav način već uložena u rekonstrukciju školskog dvorišta u „Anton Skali“ i primenu obrazovnog programa „Školice života“.

Tamara Sorak

LepaiSrecna Kad u aukciji učestvuju Adrijana Lima, Dona Karan, Tomi Hilfiger i druga slavna imena, onda je i najboljem teniseru sveta lakše da prikupi dva i po miliona dolara dolara za jedno veče! Toliko je Fondacija "Novak Đoković" sakupila juče za pomoć deci u Srbiji.