Poznati holivudski par Majkl Daglas i Ketrin Ziita Džouns obavestili su javnost da se razvode nakon 13 godina braka, na kome su radili i pokušavali da ga održe.

A izgleda da je za Ketrin sve postalo uzaludno posle izjave da je rak grla uzrokovan HPV virusom koji je Majkl dobio putem oralnog seksa.

"Nakon ove informacije sve je krenulo nizbro", rekao je izvor blizak paru za list "San".

Poznati glumac bitku sa rakom otpočeo je pre nekoliko godina i 2011. uspeo je pobediti opaku bolest.

Ketrin se, a druge strane, borila sa bipolarnim poremećajem, zbog koga je patila od depresije i istu pokušavala izlečiti u dva navrata, poslednji put u maju ove godine. Krajem maja, par se odlučio na prekid veze, iako već izvesno vreme nisu živeli zajedno.

"Majkla u njihovoj kući nismo videli više od godinu dana. Većina njihovih prijatelja je u Njujorku. On voli grad, dok ona voli konje i golf. Oni su kao nebo i zemlja", rekao je izvor koji živi u blizini njihove vile u Konektikatu.

Glumac je nedavno nagovestio da su nedaće kroz koje su prošli učinili njihovu vezu snažnijom.

"Na pravoj ljubavi mora da se radi. Ljubav se neguje, to je izuzetan osećaj koji dolazi iz dubine duše. Ono što sam naučio sa godinama jeste da ljubav ne smete uzimati zdravo za gotovo. Štiite je, negujete i ona raste. Psihički i emotivni trud koji ulažete, čini je dubljom", bio je otvoren američki glumac.

Majkl je trenutno na odmoru u Evropi zbog predstojećeg filmskog festivala "Dovil" u Francuskoj, na kome je 1998. godine upoznao Ketrin, dok se glumica nalazi u Njujorku sa njihovom decom Dilanom (13) i Keris (10).