Logo Gugla krasi animirani film koji prikazuje automobil u vožnji obalom reke pod punim mesecom, dok svira “Mesečina”, deo Debisijeve čuvene “Bergamske svite”.

Ulična i svetla u obližnjim zgradama trepere, dok prolaze siluete automobile i brodova, a dimnjaci se puše i kiša počinje da pada.

Film se završava tako što dve siluete, čiji se putevi ukrštaju na reci, dele crveni kišobran.

Ašil-Klod Debisi rođen je 22. avgusta 1862. u Sen Žermen an Leu i bio je centralna figura evropske muzike na prelazu iz devetnaestog u dvadeseti vek. Smatra se jednom od najistaknutijih ličnosti u oblasti impresionističke muzike, iako on sam nije koristio ovaj termin kada je govorio o svojoj muzici. Vreme u kojem je stvarao predstavlja prelaz iz doba kasnog romantizma u modernističku umetnost, ali je termin koji bi najbliže opisao Debisijeva dela - simbolizam.

Svetsku slavu donelo mu je izvođenje opera “Peleas i Melisandra”, ali nije dugo uživao u svojoj slavi uglednog umetnika koju je stekao na početku Prvog svetskog rata, budući da je preminuo u martu 1918.

Njegova najznačajnija dela su “Dečji kutak”, balet “Kutijica igračaka”, “Popodne jednog Fauna i More” i, već pomenute, opera “Peleas i Melisandra” i "Bergamska svita", kojom je zauzeo posebno mesto u istoriji muzike.

T. S.