Samo jedan poljubac princeze je dovoljan da se žabac pretvori u princa. Istina, reč je o bajci, ali to ne čini manjom vrednost poljupca - susreta usana koji čini sve nas srećnim, opuštenim i bajkovito raspoloženim.

Zato imamo mnogo razloga da proslavimo 6. jul 2013. godine, kada se obeležava internacionalni Dan poljubaca. Iako se ne zna ko je ustanovio baš ovaj dan kao internacionalni praznik poljubaca, o samom poljupcu ima mnogo toga da se kaže.

Slatku, romantičnu statistiku poslali su nam iz kompanije Bajersdorf, čiji brend Labello ima mnogo razloga da obeleži ovaj praznik. Tako se, na primer, čovek u prosečnom životnom periodu od 70 godina, poljubi oko 100.000 puta i provede 76 sati u iskazivanju emocija putem usana! Od svih čulnih organa, usne su najbolji neverbalni putokaz za iskazivanje i otkrivanje naših emocija. Uzdignuti ili spušteni uglovi usana, opuštene usne ili stisnute u grču,  samo su neki od signala uz pomoć kojih možemo da otkrijemo da li je neka osoba srećna, tužna, opuštena ili ljuta. Hormon ljubavi – oksitocin se aktivira dodirom, a posebno ako se mazimo ili ljubimo. Prilikom svakog poljupca, nivo hormona stresa, kortizola, naglo pada. Tako da je ljubljenje sjajan način za oslobađanje od stresa i ima umirujuće dejstvo.

Labello tvrdi da "Labello usne ljube najbolje", jer unapređene formulacije sadrže Hydra IQ, pažljivo birani vosak i bogata ulja za dugotrajnu hidrataciju i lepe, sočne usne. Proslavite i vi ovaj praznik i nastavite da negujete usne sve do sledećeg!