Glumica Sofija Juričan (31), popularna Coka koja je od prve epizode serije Zvezdara oduševila gledaoce zabavljajući ih svojim dogodovštinama i pričajući sa akcentom iz Jagodine, trenutno snima nove epizode koje ćemo pratiti na jesen na Televiziji Pink.

Skoro u isto vreme, u narednoj sezoni gledaćemo je i u novoj predstavi "Revizor" u ulozi Marje Antonovne u Ateljeu 212, u pozorištu koje joj je polazna i povratna tačka.

S obzirom na to da ste pre serije više glumili u pozorištu, da li se plašite da ćete zbog popularnosti izgubiti epitet pozorišne glumice?

- Televizija ima tu prednost što se možete predstaviti mnogo većem auditorijumu i dobiti priliku da vas upoznaju, a i prepoznaju kroz slatke čari popularnosti. Za mene je pozorište od malih nogu imalo posebnu važnost i ono me najviše ispunjava u svakom smislu. Još kao studentkinja počela sam da igram u Ateljeu 212 i u drugim pozorištima, za decu i za odrasle, i sa ponosom mogu da kažem da sam danas izuzetno privilegovana jer sam deo ansambla Ateljea.

U seriji ste radili sa svojim suprugom Radomirom Nikolićem kao i sa Goricom Popović, sa kojima glumite i u predstavi "Zvezdarske zvezdice"? Da li je lakše ili teže raditi sa ljudima koje dobro poznajete?

- Najlakše je snimati sa dobrim glumcima, kolegama i ljudima. To su svakako i Gorica i Rade, ali i moj dragi kolega Janoš Tot (Žile) sa kojim sam u seriji razmenila najveći broj replika, situacija i emocija, i sa kojim sam sarađivala u pozorištu još od studentskih dana. Put do rezultata je brži i lakši kada poznajete nečiji način rada.

Po čemu se brak dvoje glumaca razlikuje od ostalih? Koliko dugo Radomir i vi možete da ne razgovarate o poslu?

- I kad ne radimo i kad ne pričamo o njemu, mi ga nesvesno obavljamo, pa posmatramo ljude na ulici i televiziji, i zapažamo sve što ćemo sutra moći da iskoristimo za neke od likova. Velika je prednost imati pored sebe nekoga ko može da razume i lepote i mane ovog posla, ko može da se navikne na neizvesnost koju on donosi, čestu promenu planova, večito preispitivanje i dokazivanje... Rade i ja smo u svemu ovome dobro uigran tim.

Da li volite šoping i kada najčešće kupujete stvari?

- Ne volim preterano šoping niti me on umiruje. Obično je sastavni deo putovanja na koja često idemo, i gde se mogu naći karakteristične i neobične stvari koje će ujedno biti i lepe uspomene. Moj stil odevanja varira u zavisnosti od situacija i raspoloženja, ali fetiš mi je svakako neobičan nakit.

Tekst: Nenad Blagojević