„Svi na Dunav, svi na Savu“ slogan je kojim vas Turistička organizacija Beograda i njeni partneri  pozivaju da se i vi pridružite ovoj veseloj manifestaciji – jubilarni, 10. Beogradski karneval brodova će se održati 6. jula 2013. godine na Savskom pristaništu, u prostoru od Brankovog mosta do Ušća i na platou ispred Međunarodnog putničkog pristaništa Luka „Beograd“.

Tradicionalno će biti upriličena parada okićenih plovila, džet ski akrobacije na vodi, jedriličarski klubovi, zabavni program izvođača na vodi, Policijski orkestar, muzički koncerti i karnevalski vatromet. Povorka  karnevalskih brodova će početi u 19 časova, a krenuće od restorana „Vodenica“ i Jahting kluba „Kej“. Tom prilikom će isploviti i plovila Ministarstva odbrane – Rečna flotila u Beogradu, Rečne policije, Vatrogasne službe, plovila JVP „Beogradvode“, RIB čamci, brodovi iz beogradskih marina Save i Dunava i turistički brodovi.

Što se tiče zabave na obali, očekuju vas razne pozorišne trupe, umetnici, ljudi na štulama, akrobate, klovnovi, ulični zabavljači, mađioničari. Posetioci će uživati u nastupima plesne trupe ambasade Malezije, grupe „River dance“, „Art of dance, „Hop-hop“ dance group“, kao i grupa „Beonis“, „FLY“, „Army dance“.

Na bini smeštenoj kod Brankovog mosta nastupiće grupa „Babe“, „Đura i mornari“, Karnival Heat Duo i Jonas Knoph iz Nemačke.

I ovog puta će posetioci Karnevala imati priliku da besplatno krstare rekama Savom i Dunavom  turističkim brodovima za razgledanje grada. Polazak je zakazan za 17 časova sa pristana broda Kornjača kod „Beton hale“. Određeni broj plovila će biti karnevalski okićen, zahvaljujući udruženju „Fraktal3“, a kreativnost vlasnika koji sami budu ukrašavali plovila će biti nagrađena.

Za ovogodišnji Karneval brodova je značajno i to što će biti deo Međunarodne manifestacije „Danube  Blue Week“, koji se u Srbiji obeležava od 25. juna do 20. jula, u okviru koje će gradovi i zemlje povezane sa Dunavom promovisati kulturne, privredne, sportske i turističke vrednosti i potencijale.

Biće organizovana i ekološka kampanja koja ima cilj da skrene pažnju na značaj očuvanja životne sredine i unapređenja obala i priobalja reka.