U organizaciji „Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje“, od večeras, 28. juna 2013. godine počinje drugi Međunarodni festival pantomime – „P(h)antomfest“. U pantomimskoj predstavi „Omnibus plus“ koja će otvoriti festival igraće članovi pomenute organizacije, osobe koje su gluve i nagluve.

Predstava u režiji Trajčeta Gjorgieva biće odigrana odmah nakon svečanog otvaranja festivala, 28. juna u 20:10 časova u sali Doma vojske, u Vranju.

Festival traje dva dana, 28. i 29. juna, a tokom njega će  biti izvedene četiri predstave pantomime (dve profesionalne predstave i dve predstave pantomime sa gluvim i nagluvim glumcima). Pored „Omnibus plus“ igraće se i predstava iz Rumunije „Nas dvoje“, „Noć/Romeo i Julija“ iz Srbije i „Izuzeci od gravitacije“ specijalnog gosta iz Amerike - Avnera Eisenberga.

Ulaz na sve programe je slobodan kao i prethodne godine. Festival su ove godine podržali: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Grad Vranje i Ministarstvo kulture Republike Srbije.