To je kratak opis Women's Weekend-a, konferencije koja drugu godinu zaredom okuplja, povezuje i osnažuje žene, ali i muškarce koji utiču na promene. Women's Weekend je konferencija koja se željno iščekuje i na kojoj se već tradicionalno, u nedelji Dana žena, u Rijeci, okupljaju istaknuta imena sa regionalne i svetske scene iz oblasti biznisa, medija, lifestile-a, IT-a, zdravlja i lepote.

Od 7. do 10. marta, Muzej moderne i savremene umetnosti, Gradska biblioteka i Umetnički kvart biće domaćini ove manifestacije, koja će biti epicentar razmene iskustava, znanja i razgovora o aktuelnim temama. Women's Weekend već tradicionalno ističe važnost povezivanja i osnaživanja žena i doprinosa ostvarenju stvarnih promena u društvu. Ističe važnost pretvaranja promena u konkretne i vidljive rezultate, ali i potrebu za otvorenim razgovorima o temama koje još uvek nisu dovoljno zastupljene u javnosti.

cat two-min.jpg
Promo 

Ovogodišnji program će istražiti širok spektar zanimljivih i relevantnih tema, uključujući ulogu žena u poslovnom svetu, trendove u poslovanju, aktivizam i izazove sa kojima se suočava generacija Z, kao i uspešno usklađivanje različitih uloga žena.

Tako će posetioci imati priliku da slušaju inspirativne priče vodećih preduzetnika i „tvoraca mišljenja“, poput spisateljice i doktorke nauka Ket Bohanon, koja će podeliti svoja otkrića o osnovama ljudske evolucije, Lize Karmen Vang, autorke bestselera. prepoznata kao jedna od najuticajnijih ljudi mlađih od 30 godina, Lana Đurkin-Konig, koja je više od 20 godina odgovorna za nacionalnu, međunarodnu i korporativnu bezbednost nekih od najvećih svetskih kompanija, kao uspešna pevačica i preduzetnica Maja Šuput, ali i mnogih drugi.

Maja22-min.jpg
Promo 

Gošća konferencije Women’s Weekend biće i Teodora Bogdanović, glavna i odgovorna urednica brenda Elle Srbija, koja će govoriti na panelu posvećenom dugovečnosti štampanih izdanja luksuznih modnih magazina.

teodora bogdanovic-min.jpg
MRĐA LOVERS STUDIO 

Brojni podaci svedoče da kategorija printa polako izumire, dok luksuzni magazini uspešno odolevaju ovom negativnom trendu. Panelistkinje će govoriti i o načinu na koji su luksuzni magazini postali neizostavan deo kulturnog pejzaža i postali svojevrstan prozor u svet mode, lepote, putovanja i aktivizma.

Lana Djurkin-Koning photo (1) (2)-min.png
Promo 

Poseban deo konferencije biće održan u prostoru novootvorene Gradske biblioteke, gde će biti održan Book Club by Women's Weekend, koji će biti mesto susreta strastvenih čitalaca i inspirativnih autora, dok je nulti dan konferencije, 7. mart, rezervisan za program „Za Evropu rodne ravnopravnosti“ koji se održava u saradnji sa Predstavništvom Evropske komisije u Hrvatskoj i Univerzitetom u Rijeci. Ulaz na ova dva programa biće besplatan za sve posetioce.

R6_M3506-min.jpg
Promo 

Učesnici konferencije će takođe uživati u vremenu za sebe kroz koncerte, zabavu, druženje i opuštanje. Tako će prvog dana za nezaboravno iskustvo biti zaslužni Matija Cvek & Funkensteins, dok će atmosferu na Dan žena ulepšati harizmatični Sergej Božić.

Ne propustite dane žena i budite deo trodnevnih inspirativnih i edukativnih tribina i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women's Weekend-u u Rijeci!

Vitalnost_knjiga-min.jpg
Promo 

 Tekst: Promo