“Bila sam srećna kad sam pronašla ljude koji su jednako nesrećni kao ja”, govorila je glumica Sonja Savić. Autori izložbe “Samo svoja: Sonja Savić” koja će se održati u Domu omladine Beograda od 11. do 19. marta 2013. godine, osmislili su jedinstveni multimedijalni događaj, kako naša izvanredna glumica ne bi pala u zaborav.

U holu ispred bioskopske dvorane DOB-a biće prvi put izloženi njeni lični predmeti poput violine, rukopisa, scenarija, njenih prvih naočara, omiljena kapa i jakna, fotografije, autorski video radovi kao i multimedijalna instalacija Meteje Ristića. Ulaz je slobodan za posetioce izložbe.

Takođe, tokom trajanja izložbe, od 19 i 21h, u Velikoj sali Doma omladine prikazivaće se film “Sonja”, u režiji Dragane Kanjevac. U filmu su zabeleženi iskazi Sonje Savić iz različitih perioda, svedočenja Sonjinih kolega i prijatelja, kao i raznovrstan arhivski materijal vezan za njeno glumačko i autorsko delovanje. cena ulaznice za film biće 150 dinara.

Publika pamti Sonju Savić kao filmsku zvezdu, ali i kao simbol jedne epohe – snažnog autora, urbanu ikonu i kritičara establišmenta, ističu autori izložbe Boban Jevtić, Nenad Veličković i Dragana Kanjevac.