Da li se sećate kako vam je mama davala da probate krem za tortu dok još nije nafilovana? I onog uzbuđenja koje ste osećali dok raspakujete ukrase za novogodišnju jelku?

Praznici u nama bude taj osećaj povezivanja prošlosti i sadašnjosti, kad tradicija spaja sve generacije u porodici. Domaćice sa uživanjem pripremaju jelovnike i prave planove za praznične ručkove i večere kad će doći članovi šire familije, ali i prijatelji koje dugo nisu videle.

Na svečanim trpezama naći će se slane i slatke pite, salate, sarme, kao i najlepše novogodišnje torte. Uz njih je spremna i Coca-Cola Zero, omiljeno piće uz kojeg ćemo u zimskim večerima uvek zamisliti i lice Deda Mraza. Upravo je ona deo praznične magije i čini da nam okupljanje oko trpeze sa porodicom i prijateljima bude još lepše.

Vreme je da prelistamo zbirke recepata i odaberemo one prave praznične. One koje bismo voleli da ih ceo svet zna i da u njima uživaju sve generacije. Posebno su dragoceni oni recepti uz koji je vezana i neka vaša porodična tradicija. Pošaljite nam recept koji za vas znači "praznici su stigli" na mejl adresu lepaisrecna@adriamedia.rs, do 3.01.2024. godine, a mi ćemo objaviti tri najbolja recepta.

Tekst: Promo