Mini kopija katedrale Sv. Pavla u Londonu, izrađena od jestivog želea, pasta u geometrijskim oblicima nalik malim stolicama, kolač u obliku kućice u alpskom pejzažu... to su motivi dela izloženih u muzeju Moderne i savremene umetnosti (MART) u Trentu u Italiji.
Izložba pod nazivom “Projekat hrane: oblik ukusa” otvorena je 9. februara 2013. godine a u njoj će posetioci moći da uživaju sve do početka juna.
Enriko Acimonti, Marti Giše, Gaetano Pešće, Marsel Vonders... samo su neki od poznatih dizajnera i arhitekta koji učestvuju na ovoj izložbi svojim kreacijama. Izložba je podeljena u četiri odvojene tematske celine, gde će hrana biti predstavljena u raznim oblicima.
Tokom izložbe će u muzeju biti održane brojne radionice gde će kuvari međunarodnog ugleda pokazati svoje umeće, a dizajneri će pružiti priliku posetiocima da stvore nakit i skulpture od nekih lokalnih proizvoda.
Na izložbi je 13. februara nastupio Danijel Fasen, poznat pod nadimkom "kuvar-naučnik". Uživajte u predstavi ovog slavnog kuvara okićenog mišelin zvezdom.