„Naša svrha je tu, u nama, deo je nas i usko je povezana s našim talentima, sposobnostima, znanjima. Rađa nam snažnu želju i potrebu da se njome bavimo, bez obzira na sve ostalo: umor, novac, uslove rada, ekonomiju, politiku...

Kada živite svoju svrhu, dobijate ogromnu snagu za to što radite, i svakoga dana možete to da radite s istom voljom i istim žarom kao da ste tek počeli”, kaže dr Danijela Pantić, kolumnistkinja u ovom broju našeg magazina.

Danijela Pantic_foto Marko Krunić.jpg
Foto: Marko Krunić 

O životnim ciljevima i istinama razgovarali smo i sa Sanjom Doležal, pevačicom grupe „Novi fosili”, čija profesionalna karijera traje više od četiri decenije.

Sanja Dolezal_foto Aquarius promo.jpg
Aquarius promo 

„Naučila sam da prihvatim sve lepe, ali i sve tužne trenutke. Naučila sam da smo svi mi isti, bez obzira na to gde smo rođeni i kojim se poslom bavimo”, ispričala nam je Sanja.

Da postoje žene koje svojim dobrotom i požrtvovanošću pomeraju granice, potvrđuje životna priča Tamare Morović, pripadnice elitne jedinice „Kobre” Vojske Srbije. Kada je saznala da je njenom kolegi, ocu dve devojčice, potrebna transplantacija jetre, Tamara nije oklevala, već je istog časa ponudila da bude donor. Svesno rizikujući vlastiti život i zdravlje, podvrgla se teškoj operaciji prilikom koje joj je bilo odstranjeno čak sedamdeset odsto jetre.

Tamara Morović_foto privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 

„Biti vojnik ne meri se samo profesionalnim pozivom, jer ponekad, u bilo kom segmentu života, jedno naše da, za bližnje može značiti produžetak života”, tvrdi Tamara.

Iz novog broja našeg magazina izdvajamo razgovor sa još jednom posebnom ženom, Ruskinjom Natalijom Vladimirovnom Šatiljinom. Njen život ima jasnu svrhu i cilj: zbližavanje ruskog i srpskog naroda u raznim oblastima, a naročito u kulturi i umetnosti.

Natalija Vladimirovna Satiljina_foto Darija Timosenko.jpg
Foto Darija Timošenko 

„Sve je počelo pre trideset tri godina kada sam prvi put kročila u Srbiju. Sada verujem da je moj dolazak bio sudbinski i da je ova zemlja izabrala mene verovatno zato što sam joj bila potrebna”, uverena je Natalija.

Tekst: Promo