Beograd, 14. novembar 2023.godine – Druga sezona serije „12 reči“ počinje sa emitovanjem 15. novembra na kanalu Superstar. Novih 12 epizoda prikazaće nastavak složene priče o životima ljudi koji su upleteni u kriminalne radnje, ali i borbi koju vode u sebi i sa drugima, gde sve ima cenu osim poverenja.

Nove epizode serije nastale su u produkciji Telekoma Srbija i Public filma, a druga sezona biće emitovana radnim danima od 21 čas.

Rediteljka i scenaristkinja Jelena Stolica rekla je da je glumačka ekipa bila sjajna i u prvoj sezoni, te da je sada ojačana novim likovima koje tumače velika imena poput Vesne Trivalić i Dragomira Mršića, bosansko švedskog glumca koji je igrao u poznatim holivudskim ostvarenjima.

„U prošloj sezoni težište je bilo na advokaturi, a sada su u fokusu životi likova, dok je kriminal negde u drugom planu. Glumci su dobili više prostora da razvijaju svoje likove, ekipa je već dobro uigrana, a sada je došlo do nove dinamike i to će pubilka zasigurno prepoznati“, rekla je ona.

Aleksandra Martinović,  direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, navela je da je snimanje novih sezona najbolja potvrda kvaliteta serije.

KZN serija 12 reci.jpg
Promo 

„Serijom „12 reči“ dobili smo još jedan visoko kvalitetan projekat sa kojim možemo da izađemo i na internacionalno tržište, jer ispunjava sve standardne inostranih distributera. Mi u januaru imamo tri serije koje će se emitovati na HBO Max kanalu i nastavljamo da idemo putem kojim smo krenuli pre pet godina. Za to vreme, producirali smo više od 100 naslova, od čega je 60 postalo internacionalno, a poslednji projekat ovog tipa je Ožiljak koji radimo sa TV Espana, koji se snima u Španiji i u Srbiji. Sve ovo je dokaz potpunog oživljavanja srpske kinematografije i stavlja je na mesto koje joj pripada. Otvorili smo svet ka Srbiji i Srbiju ka svetu kada je u pitanju produkcija igranog sadržaja i na taj način dali priliku glumcima i celokupnoj krativnoj indrustriji da ide napred kako u Srbiji tako i van granica Srbije i regiona“, rekla je ona.

Vodeće uloge u novoj sezoni poverene su glumcima koje su gledaoci već upoznali, ali i novim imenima koje će publika zasigurno zavoleti. Viktor Savić i Ivana Vuković govorili su o tome kako su se njihovi likovi razvili u drugoj sezoni.

Viktor Savić rekao je da u novoj sezoni priča fokusiranija, te da je njegov utisak da je druga sezona vizuelno i glumački troduplo bolja od prve.

Dobro poznata glumačka imena Vesna Trivalić i Nikola Pejaković govorili su o ulogama koje tumače u nastavku serije „12 reči“, a Vesna je istakla da je ovo neočekivana uloga za nju, veliki izazov u dosadašnjoj karijeri i nešto potpuno drugačije u odnosu na sve što je igrala do sada.

U novim epizodama serije uloge su poverene i Dušku Radoviću, Nebojši Milovanoviću, Slobodanu Bodi Ninkoviću, Branki Pujić, Tihomiru Staniću, Petru Novakoviću, Denisu Muriću, kao i mladim glumcima Vasiliju Batrićeviću, Aleksandri Rizanović, Nikoli Šurbanoviću, Stevanu Starčeviću, Danilu Milovanoviću i Danilu Nikitoviću.

Tekst: Promo