Doktor Jovan Marićje umro u 82. godini života, a iza sebe ostavlja troje dece iz dva braka. U braku sa prvom suprugom nije imao poroda, ali je sa Mirjanom ostao u kontaktu i u poznim godinama.

"Upoznali smo se na putovanju u Makarsku", prepričavao je jednom prilikom naš poznati stručnjak za intimne odnose.

Slučaj je hteo da letuju u istom mestu na hrvatskom primorju, a dvoje mladih je iskoristilo i priliku što su im šatori bili jedan do drugog.

Jovan nije krio da je mladoj supruzi bio prvi muškarac u životu, ali i da - po njegovom mišljenju - to nije normalna situacija. Smatrao je da svaka žena obavezno mora biti i s nekim drugim.

Svadba, venčanje
Shutterstock  

"Prešao sam preko svih problema i prevara. I ja sam bio s drugim devojkama, ona je to znala i to nije kvarilo naš odnos", pričao je dr Marić.

Uprkos ljubavi, mladi lekar nije želeo da se venča s Mirjanom u crkvi. Budući da joj je otac bio sveštenik, od njih se očekivalo i crkveno venčanje. Posebna počast je trebalo da bude to što bi ceremoniju i svetu tajnu obavio patrijarh German. Bila je to 1970. godina. 

Umro Jovan Marić prva žena Mirjana
Printscreen / Youtube 

"I moje neko čulo, iako nisam bio član partije, kazalo mi je da će se na to loše gledati i odbio sam venčanje u crkvi. Još dok nisam postao asistent, honorarno sam predavao medicinsku etiku na Višoj medicinskoj, a morao sam da potpišem ugovor sa školom da neću javno ispoljavati verska ubeđenja, ići u crkvu, slaviti slave... ", sećao se psihijatar. 

Po njegovim rečima, udaljilo ih je to što nisu imali dece.Krah braka se desio kad je supruga otkrila muževljevu prevaru na neprijatan način.

"Voz mi je presudio. Krene ona u Trst da šopinguje i u vozu upozna jednu devojku, dogovore se da uzmu dvokrevetnu soba jer im je jeftinije. I dva dana šetaju i kupuju po Trstu, pa se pred spavanje raspričaju", kaže dr Marić. U priči se razotkrije da je baš on jednoj muž, a drugoj "dečko". 

Uprkos svemu, Mirjana i on su ostali u kontaktu. "Zvala me kad sam bio teško bolestan od kovida", priznao je dr Jovan.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ O SEKSUALNOM ODNOSU: Primarno je UŽIVANJE, evo šta treba da stoji u PRIRUČNIKU za seks! Kurir televizija