Specijalno stilizovan za Dan državnosti Srbije, logo poznatog svetskog internet pretraživača Gugla obojen je 15. februara 2013. godine bojama srpske zastave, a među slovima "dudla" su i dva poznata simbola srpske tradicije - opanci i zrele šljive.

Klik na logo vodi na stranice Vikipedije na kojima se mogu naći podaci o ovom srpskom prazniku, kao i tekstovi medija koji o njemu izveštavaju.

Gugl "dudl", odnosno specijalizovani logo koji ima za cilj da korisnike prijatno iznenadi, nasmeje i zabavi, začet je - kao ideja - još 1998. godine, kada su se osnivači "poigravali s dizajnom oznaka kompanije". "Dve godine kasnije smo zatražili od našeg vebmastera Denisa Hvanga da nam kreira specijalan logo za Dan Bastilje i tako je sve počelo", kažu u Guglu.

Danas je čitav tim dizajnera i veb inženjera zadužen za "dudl" kreacije, a ideje se, između ostalog, primaju i od publike. Predlog za Gugl dudl može poslati svako, na mejl adresu proposals@google.com. Kako kažu u Guglu, na mejlove ne odgovaraju, ali uveravaju nas da ih, vrlo pažljivo, sve pročitaju!