Temelj Čehove drame o Tri sestre je borba u svakom smislu, kako pojedinca sa društvom tako i sa samim sobom-svojom sudbinom i snovima.

Složićemo se, da se ništa nije promenilo ni u današnje vreme. Savremeni način života nas mrvi i melje i ako mu se bez borbe predamo i ne nađemo način da se izborimo, razbolećemo se.

Činjenica je da smo svakodnevno izloženi stresu, bez obzira da li se radi o pozitivnim događajima ( veridbe, sklapanje braka, prinova, unapređenje na poslu, upis u školu/fakultet) ili negativnim (gubitak posla, razvod, smrt voljene osobe, selidba, saobraćajna nezgoda, bolest u porodici). Ako na to dodamo i aktuelnu ekonomsku krizu i munjevit razvoj tehnologije (mobilni način plaćanja, QR code, NFT, Chat GPT, kriptovalute, itd), čini se da se sve dešava brzinom koju  teško prihvatamo (učenje novih stvari troši naše mentalne resurse) i integrišemo u naš svakodnevni život.

Stoga ne čudi da menjanje sebe,svog ponašanja i navika može biti izuzetno teško prilikom svakodnevnih talasa novih stresnih promena i može nas odvesti u anksioznost ili depresiju, jer mozak pamti strahove koji su uzrokovani neprekidnom aktivacijom stresa. Dešavaju se i strukturalne promene koje vode atrofiji hipokampusa, delu mozga ključnom za memoriju i pamćenje.

Šta nam je činiti?

Za anksioznost i depresiju, postoje efikasni lekovi  koji tokom duže primene dovode do razvoja tolerancije, koja nas tera da povećavamo dozu i tako neprimetno ulazimo u jedan začarani krug zavisnosti i neželjenih efekata, koja će nam zagorčati život i uništiti zdravlje.

Druga opcija je alkohol (“pijem da zaboravim”), koja nije ništa bolja od prvog rešenja. Da stvar bude gora, sve je više adolescenata koji kombinuju ove dve opcije istovremeno. Tokom vremena kombinacija će dati sedativni efekat. A kada efekti leka i alkohola prođu, nastaje pospanost koja nam remeti svakodnevne aktivnosti. Da zaključim, postajete zavisnik sa istim ili gorim tegobama zbog kojih ste I krenuli da uzimate lekove sa ili bez alkohola. Nova istraživanja su pokazala da dugotrajna primena lekova povećava rizik od Alchajmera i demencije.

Dobra vest je…

Na tržištu se pojavio novi, visokokvalitetni i potpuno prirodni proizvod Atensa®, efikasan i bezbedan, što je dokazano nizom kliničkih studija koje su publikovane u Evropi ali i zadovoljstvom više od million osoba širom Evrope, koje ga već koriste. Atensa®ne izaziva zavisnost, ne uspavljuje i ne utiče na svakodnevne aktivnosti. Ima dokazano pozitivan uticaj na raspoloženje, kogniciju, anksioznost, depresiju, emocije, entuzijazam i energiju. Brzo deluje i dobro se podnosi. Umiruje i smanjuje napetost. Preporučuje se svim odraslim osobama koje imaju stresan dan, bilo da je on izazvan pozitivnim ili negativnim događajima. U pitanju je direkt forma proizvoda, prijatnog ukusa višnje čiji sadržaj kesice možete otopiti u ustima.

U osnovi ovog proizvoda je šafran (standardizovani ekstrakt žiga tučka šafrana), koji se tradicionalno uzgaja na plantažama u Španiji i za njegovu proizvodnju je renomirana španska kompanija PharmaActive dobila internacionalni patent, a za samu aktivnu supstancu  godišnju američku nagradu 2020.

Domaća srpska kompanija Pharmanova je prepoznata na tržištu kao kompanija koja izuzetno vodi računa o kvalitetu svojih proizvoda. U konkretnom slučaju Atense® (u čiji sastav ulazi šafran) je ovo izuzetno važno jer su se na tržištu pojavili i falsifikati, što ne čudi jer cena šafrana (zovu ga i “crveno zlato”) na svetskom tržištu iznosi oko 1500 dolara po kilogramu.

Svaka osoba u sebi nosi svog lekara…

Kompanija Pharmanova poručuje: Brinite o sebi, a ne o stresu i budite istinski Lepa i Srećna, jer, pored smeha koji je najbolji prirodni lek, sada imate na tržištu i novu prirodnu podršku- Atensu®- za dan bez stresa.

Tekst: Promo