Četvrtu godinu zaredom, kompanija Galenika aktivno podržava borbu protiv raka dojke kroz svoj društveno-odgovorni projekat koji obuhvata donaciju i kampanju podizanja svesti o važnosti prevencije i rane dijagnostike za uspešnost lečenja. Naime, tokom celog oktobra, od svakog kupljenog Galenikinog Pantenol proizvoda (bilo da je reč o Pantenol kremi, masti, rastvoru, oribletama ili peni), Galenika će izdvajati 20 dinara za doniranje  sredstava Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, pridružujući se naporima ove važne institucije u borbi protiv karcinoma dojke.

Galenikina kampanja ove godine nosi naziv ,,Pantenol priča o grudima", a pored donacije, ona ukazuje i na važnost prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda.

Rаk dојkе, kako se navodi na sajtu Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ prеdstаvljа vоdеći uzrоk оbоlеvаnjа i umirаnjа оd mаlignih bоlеsti u žеnsкој pоpulаciјi širоm svеtа. Prema istom izvoru, kаdа sе оtкriје nа vrеmе rак dојке је izlеčiv u prеко 90% slučајеvа, što je izuzetno važan podatak. Rana dijagnostika i prevencija ne samo da pomažu u spašavanju života, već poboljšavaju i kvalitet života pacijentkinja.

Kako se navodi na sajtu Instituta za onkologiju Vojvodine, preko 70% raka dojke pronađu same žene prilikom samopregleda. Pored godišnjih pregleda kod lekara, preporuka je da se samopregled grudi obavlja i kod kuće, jednom mesečno. Kako uraditi samopregled dojki, pogledajte na ,,Pantenol priča o grudima’’.

Emocionalna podrška i briga koju pružaju porodica i zajednica igraju veliku ulogu u procesu ozdravljenja. Iz tog razloga se „Pantenol priča o grudima“ zasniva na poruci: Podeli - Podseti - Proveri. A svaki kupac Galenikinog Pantenol proizvoda tokom oktobra učestvuje u donaciji Institutu i doprinosi unapređenju uslova lečenja.

Neka i ovaj oktobar zajedno sa Galenikom, bude mesec u kojem podsećamo i proveravamo svoje zdravlje i posvećujemo posebnu pažnju priči o grudima.