"Uživajte u postizanju manjih koraka i nagradite sebe za te uspehe. Čak i najuspešniji ljudi kažu da uspeh pripada najupornijima i onima koji umeju da ustanu kada dožive poraz. Verujte u sebe i svoje sposobnosti", savetuje Jovana Repić, psihodinamski kouč po O.L.I. metodi (pod supervizijom) i autorka programa "Ostvari svoj sledeći cilj" koji se sastoji od deset koraka.

10 koraka do cilja_foto shutterstock.jpg
Shutterstock  

U novom broju našeg magazina saznaćete kako je Sara Džesika Parker ostvarila svoj cilj i napravila revoluciju u glumačkom, ali i u modnom svetu ulogom Keri Bredšo u čuvenoj seriji "Seks i grad" koja joj je obeležila karijeru. Osim uspeha u poslu, glumica je ispunila i svoju najveću želju, a to je sigurna porodična luka, koju je uspela da sagradi s kolegom Metjuom Broderikom i njihovo troje dece.

Kako je izgledao njen put ostvarenja najvećih životnih ciljeva, otkrila nam je makedonska pop diva Kaliopi, koja će na jesen ponovo nastupiti pred beogradskom publikom. Nazivaju je kraljicom emocija, a mnogi njeni obožavaoci kažu da, dok je slušaju, imaju osećaj da mogu dotaći nebo.

Kaliopi_foto Martin Šiškovski.jpg
Martin Šiškovski 

"Ponekad sam kao staklo, a ponekad kao reka, nekad se lomim, a nekad samo tečem, pa i izvan svog korita. U životu se isključivo vodim srcem, a razum je uvek tu da pomogne, ali ne i da odmogne", iskrena je proslavljena makedonska pevačica.

Akademska slikarka Danica Veselinović uspela je da ostvari veliki deo svojih ciljeva, a nedavno je u našem konzulatu u Minhenu prikazala drevnu umetnost lepog pisanja.

Danica Veselinovic kaligrafija_foto Smart_Loznica.jpg
Smart Loznica 

"Kaligrafija podrazumeva veliku preciznost i potpuno isključivanje od stvarnosti, od okoline, prostora, vremena. Izvan odnosa papir – kaligraf ne postoji ništa drugo. Što se više budemo isključili i izolovali od svega što nisu naše pero i naš papir, to će i rezultati biti bolji. U izolaciji od sveta stvaralački proces postaje nepresušna inspiracija i pruža potpuno umetničko zadovoljstvo. Važno je da se emocije i energija rađaju negde između pera i papira, i tada se estetika lepoga pisanja odvija s neverovatnom lakoćom", tvrdi umetnica.

Zabavite se i uz naš psiho-test psihologa dr Eve Vlodarek koji će vam pomoći da saznate svoj istinski cilj u životu i otkrijete najvažnije lične sposobnosti na putu njegovog ostvarenja.

Sta je vas cilj_foto shutterstock.jpg
Shutterstock  

Za kraj, podsećamo vas na naš foto konkurs "Moje leto". Fotografišite se s primerkom našeg magazina i možete osvojiti vrednu nagradu, koju dodeljuje turistička agencija "Robinson" – desetodnevno letovanje na grčkom ostrvu Tasos za dve osobe, što uključuje prevoz i smeštaj.

Foto konkurs Moje leto_foto shutterstock_privatna arhiva.jpg
Shutterstock , Privatna arhiva 

Foto-konkurs će biti otvoren do kraja avgusta, a stručni žiri sastavljen od naših eminentnih urednika i predstavnika agencije "Robinson", nagradiće najlepšu fotografiju.