Anica Zupunski, Radmila Vuličević, Mina Delić i Ana Turk pobednice su konkursa "Izeš naviku", koji je organizovao Fond Ecotopia krajem novembra 2012. godine. Uz ove četiri dame, priznanje je osvojio i Zarije Kocić, a izbor je obavljen u ukupno pet kategorijia.

Za sedam nedelja trajanja konkursa, na adresu Fonda Ecotopia stigle su 264 fotografije iz svih delova Srbije koje predstavljaju svedočanstvo našeg nemara prema sredini u kojoj živimo.

Na fotografijama se vidi smeće van kontejnera, veš mašine, frižideri i nameštaj u rekama i na poljanama, automobili parkirani na zelenim površinama, plastične kese na granama drveća...

U kategoriji "Gde god nađes zgodno mesto tu đubre posadi", najbolju fotografiju je poslala Anica Zupunski iz Novog Sada - "Još samo malo".  U kategoriji "Čudna voćka", pobedila je fotografija koju je poslao Zarije Kocić iz Vlasotinca - "Drvo istine".

U kategoriji "Lepše je na zelenom", najbolju fotografiju je poslala Radmila Vuličević iz Niša - "I čavka se čudi šta učine ljudi". U "Slobodnoj kategoriji", najbolju fotografiju je poslala Mina Delić iz Beograda - "Sizifov posao".

Žiri je odlučio da fotografija sa najvećim brojem glasova publike na Fejsbuku - 842, koju je poslala Ana Turk iz Aleksinca za kategoriju "Gde god nađes zgodno mesto tu đubre posadi", dobije specijalnu nagradu - Nikon fotoaparat.

Nagrade najboljima u četiri kategorije u vidu mobilnih telefona biće uručene u ponedeljak 4. februara 2013. godine sa početkom u 19 časova u galeriji O3ONE u Beogradu (Andrićev venac 12, Beograd). Tom prilikom, biće uručene i godišnje nagrade Fonda Ecotopia – Zelena zvezda najboljima u oblasti zaštite životne sredine i obeležena četvorogodišnjica rada fonda.

Projekat "Izeš naviku" su podržali Grad Beograd – Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Balkanski fond za demokratiju.