Ako vam iznenada stigne poziv za svečanu večeru, a u napomeni za dres kod stoji "elegantno", šta biste vi izabrali da obučete?

Da li ste sigurni i kakav aksesoar treba da ponesete, koliko je važno da vaše boje budu u trendu? Pogledajte kako su se obukle gošće na događaju Elle Fashion Dinner 2023. i uživajte u kreacijama. Crna je, naravno, uvek siguran izbor, ali i bela, teget ili siva su odlične opcije pod uslovom da je kroj odabran kako treba.

Prvo pravilo je da svečana haljina ne treba da otkriva figuru previše. To znači da valja izbeći suviše duboki dekolte i gola leđa, kao i "rupe" u odeći na struku ili bokovima. Takvi detalji više odgovaraju estradi ili, eventualno, mladim devojkama na letnjim muzičkim festivalima.

elle fashion dinner.jpg
MRDJA LOVERS STUDIO, ALL RIGHTS RESERVED 

Drugo pravilo je da kroj treba prilagoditi telu, uz neophodne prepravke kod krojačice gdegod je to neophodno. Suviše "šljampava" haljina deluje neuredno, a pretesni modeli suviše vulgarno.

Treće pravilo je da ne preterujete sa aksesoarom. Ako nosite minđuše, neka to budu male zlatne ili srebrne alke, možda po jedan biser ili zlatne kuglice. Ako volite narukvice, ponesite jednu upečatljivu ili više delikatnih na jednoj ruci.

MrdjaLoversStudoxElleFashiondinner-9_websize.jpg
MRDJA LOVERS STUDIO, ALL RIGHTS RESERVED 

I na kraju, elegantna žena koja je pušač neće sebi dozvoliti da obavija dimom cigarete sve goste na svečanoj večeri. Ona nosi bezdimni uređaj IQOS koji je, uz sve karakteristike, i lep detalj kojeg dama sa zadovoljstvom nosi, naravno ukoliko je korisnik istog.