Simpatična igrica koja nas je sačekala na naslovnoj strani Gugl pretraživača 16. januara 2013. godine napravljena je u čast obeležavanja 112. godina od rođenja Franka Zambonija.

Za najnoviju doodle igricu kreativnom timu Gugla poslužila je prva mašina za čišćenje i ravnanje leda koju je patentirao Zamboni 1949. godine. Animacija dočarava površinu leda na kojoj se pojavljuju skejteri i hokej igrači koji ostavljaju cirkularne tragove po njoj. Pomeranjem tipki po tastaturi svako od nas mogao je zatim virtualno da "provoza" Zamboni mašinu i očisti i poravna led.

Italijan Frank Zamboni (1901-1988) zajedno je sa bratom 1927. godine pokrenuo posao sa ledenim kockama. Zahvaljujući ovom poslu, braća su otvorila i svoje prvo klizalište, malo pre momenta kada je Amerika ušla u Drugi svetski rat.

Da bi zadržao ledenu površinu stabilnom i bez pucanja, Zimboni je 1946. godine osmislio patent u okviru kojeg se setio da koristi pipke koji istovremeno člste i hlade površinu. Uspeh je tek postigao tri godine kasnije kada je proizveo mašinu za čišćenje leda osmišljenu tako da njom upravlja samo jedan čovek i koja čisti led za 10 minuta. Pre toga, bila su potrebna tri čoveka i sat i po rada.