Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katarina Bogićević: Muzika je moj život

Katarina Bogićević, učenica muzičke škole iz Podgorice, otkriva po čemu se razlikuje od pevačice koju glumi u seriji Folk i kako su je mama i tata naučili da je važnije učestvovati na festivalu nego osvojiti nagradu

  Izvor: Foto: TV Prva

Prvi uspeh koji je Katarina Bogićević (14) još kao četvorogodišnjakinja napravila na dečjem festivalu bio je nagoveštaj njenim roditeljima da im je ćerka rođena za scenu.

Kasnije se to, prema rečima njenog oca Veselina i majke Dijane, sve više potvrđivalo kroz učešće na drugim festivalima, kroz vođenje programa dečjih manifestacija i snimanja dečjih emisija.

Konačno, učešće ove devojčice iz Podgorice u prošlogodišnjem serijalu Ja imam talenat, kao i glavna uloga u seriji Folk koja se nedeljom prikazuje na televiziji Prva, potvrdili su da je Katarina od detinjstva na dobrom putu.

Da li ste sada popularniji od kada je počelo emitovanje serije?

- Ljudi me više prepoznaju, prilaze mi i čestitaju na uspešnom glumačkom početku. Oni koji me znaju sa festivala kažu: „Bravo Kaća, nismo ni sumnjali u tvoj pevački i glumački talenat!”

Po čemu se najviše razlikujete od Zvezdane?

- Na muziku i na takmičenja ne gledam kao Zvezdana u seriji, za mene je sve to zabava i uživanje jer su me roditelji tako vaspitali. Kada mi je bilo devet godina poklonila sam svoju nagradu devojčici koja je mnogo plakala jer ništa nije osvojila na dečjem festivalu. Posle toga svi smo se igrali i družili i niko nije pominjao nagrade, pa su mi samo lepe uspomene ostale u sećanju.

Kako izgleda jedan vaš dan? Kada idete u školu, kada učite, kada ste slobodni?

- Od 9.20 ujutro do 14 sati sam na grupnoj nastavi u Muzičkoj školi Vasa Pavić, posle čega sledi čas violine (svakodnevno). Dva puta sedmično idem na orkestar, a tu su i časovi džeza kao i odlasci na koncerte... Znači, muzika i samo muzika. Ali, nije mi teško jer to volim.

Na takmičenju Ja imam talenat bili ste u pratnji oca Veselina. Da li i ostali članovi porodice idu sa vama na snimanja, intervjue, nastupe?

- Mama i tata su sa mnom kad imaju vremena, ali često „miksujemo” jer neko mora da bude sa mojom mlađom sestrom Ksenijom i bratom Pavlom.

Da li su vam roditelji strogi?

- Koliko su strogi toliko su i popustljivi.

Vaši otac i majka takođe se bave muzikom. A brat i sestra?

- Mi smo muzička porodica jer i Ksenija svira flautu, a prošle godine je pobedila na dečjem festivalu Naša radost. I Pavle je počeo da peva, doduše za sada samo kod kuće jer se pred drugima malo stidi. Njegova želja je da svira bubnjeve.

Kako provodite slobodno vreme?

- Nemam ga mnogo, ali obično vozim rolere, idem u bioskop i pomalo učim da vozim i kola, ali samo na livadi (smeh).

Šta je bio vaš san u detinjstvu?

- Sećam se da sam kao mala svima pričala da ću kad porastem biti veterinarka.

Koju muziku slušate?

- R’n’b, pop i džez.

Da li ste upoznali Miljanu Gavrilović koja glumi odraslu Zvezdanu?

- Upoznale smo se još pre početka snimanja i super smo se družile i slagale. Jednog slobodnog popodneva bila sam kod nje na ručku. Mmmm, sjajna je kuvarica.

Pitali smo Katarinine roditelje da li savetuju ćerku kako da podnese popularnost.

- Dok je bila mala nismo pridavali veliki značaj nagradama koje je osvajala, bilo je važno da se zabavlja i da se druži sa drugom decom. Oduvek je stajala čvrsto na zemlji, a pomalo i u vodi, s obzirom na to da je Riba u horoskopu - odgovorili su mama Dijana i tata Veselin.

Nenad Blagojević

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije