Gotovo svaka osoba u ormaru poseduje jedan par belih patika - lako se kombinuju, lepo izgledaju i praktične su, međutim nisu uvek lake za održavanje.

Koliko god ih čistili i vodili računa o njima, one vremenom požute od nošenja i oksidacije na suncu, ali za to ipak postoji rešenje. Uz pomoć paste za zube i sode bikarbone možete izbeliti đonove, koji će izgledati kao novi. 

Patike
Shutterstock  

Pomešajte ova dva sastojka i mešavinu nanesite na đon, a zatim ostavite nekoliko minuta da odstoji. Nakon toga uzmite staru četkicu za zube, nakvasite je mlakom vodom i vlažnom četkicom trljajte đon. 

Kako izbeliti patike
Foto: Profimedia  Copyright: DIGIFOODSTOCK.COM Description: spoon of baking soda and glass of water Software:Adobe Photoshop CS5 Windows Created: 2016:04:26 12:56:54

Obavezno koristite pastu koja podstiče izbeljivanje zuba, jer će ona mnogo bolje i brže izbeleti gumu na đonu.

Još jedan način da izbelite patike jeste uz pomoć tečnosti za pranje posuđa. Tajna se, naime, krije u magičnim agensima.

Glavni aktivni sastojak je deterdžent, koji kada se pomeša sa vodom stvara lagane, penaste mehuriće koji su sjajni za prodiranje u mrlje i razgradnju ulja, odnosno prljavštine.

Tekst: Lepa&Srećna