Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uživali smo, zabavili se i svašta naučili:Održane NATIONAL GEOGRAPHIC RADIONICE ZA DECU u okviru Jevremove ulice susreta

Kreirali smo pakovanja za Next Bući Bući sokiće, ukrašavali veliko Generali prolećno jaje, crtali po medenjacima, proveravali znanje iz Minecrafta, upoznali slovenska mitska bića, mnogo se umazali bojama, igrali i zabavili!

 Radionice-za-decu_aps.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Gradska opština Stari grad je i ovog aprila održala tradicionalnu manifestaciju "Jevremova ulica susreta", a u obeležavanju im se pridružio i National Geographic sa radionicama za decu.

Po dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja smestili smo naše kutke u koje smo dočekivali najvažnije goste – decu, čije smo mozgiće želeli da zaposlimo.

 National-Geographic_radionice-za-decu.jpg Izvor: Stefan Stojanović

 Radionice-za-decu_2.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Ušuškano ispod krošnji, travnato poljanče dvorišta, Bući Bući je pretvorio u Dečiji grad. Štafelaji s platnima, kao i kutije popijenih Bući Bući sokića, bile su spremne da deca na njima slikaju ambalažu onako kako bi oni želeli da izgleda.

 Next-Buci-Buci5.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Čitava manifestacija održana je 22. aprila, na Dan planete Zemlje, a National Geographic je ponosan što je Zemljin rođendan proslavio upravo s decom! Naša Planeta nas je za svoj dan obradovala suncem, a Rosa najzdravijim pićem – vodom, kojom su deca neograničeno mogla da se osvežavaju.

 Rosa.jpg Izvor: Stefan Stojanović

U mesecu u kom smo obeležili Uskrs, na radionici koju nam je obezbedilo Generali Osiguranje, deca su bila umazana od kreativnosti! Četkice su umakali u omiljene boje i nanosili ih na veliko prolećno jaje. Ona manja, jaja od stiropora, ukrašena Generali lavićima, mogli su da odnesu kući.

 Generali.jpg Izvor: Stefan Stojanović  Generali2.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Najukusniju radionicu ove godine organizovao je Muzej slatkiša. Medene zeke, cvetići i srca iskakala su iz kutija parvo ispred dece koja su ih šarala jestivim bojama i šarenim mrvicama.

 Ukrasavanje-medenjaka_Muzej-slatkisa.jpg Izvor: Stefan Stojanović  Ukrasavanje-medenjaka_Muzej-slatkisa2.jpg Izvor: Stefan Stojanović  Ukrasavanje-medenjaka_Muzej-slatkisa3.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Ove godine imali smo i jedan Počudni kutak. Umetnica Anđela Đermanović, članica i jedna od osnivača udruženja Počudište, kroz priču i ilustracije je upoznavala decu s različitim bićima mitologije Balkana. Posle priče, deca su sama kreirala svoja bića kojima su dodeljivali supermoći.

 Pocudiste_Mitska-bica.jpg Izvor: Stefan Stojanović  Pocudiste_Mitska-bica2.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Abakus, Play Mais, graditelji... Sve su to već dobro poznate radionice naših prijatelja, škole za razvoj intelektualnih veština BrainOBrain. Na abakusu, internacionalnoj računaljci, deca su razvijala intelektualne sposobnosti i igrala igre poput Flash Cards i Speed test koje podstiču fokus i kreativno razmišljanje. Od uvek popularnih Play Mais flipsija, nastajali su najrazličitiji oblici, a praveći ih deca su koristila maštu, izražavala emocija i kroz igru unapređivala komunikacijske veštine. Graditelji nisu ništa manje popularni od Play Maisa! Set za gradnju kuća od 50 elemenata kojim se podstiče prostorna inteligencija, logika i sposobnost kreativnog rešavanja, jedna je od prepoznatljivih BrainOBrain aktivnosti.

 BrainOBrain_abakus.jpg Izvor: Stefan Stojanović  BrainOBrain_graditelji.jpg Izvor: Stefan Stojanović

 BrainOBrain_play-mais.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Bila su tu i pletena uskršnja jaja – UčenIQ, gde su naše pametnice kroz motoričku vežbu pletenja trakama papira ukrašavali šablon za uskršnje jaje koje su nosili kući.

 raketa.jpg Izvor: Stefan Stojanović  EvaArt.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Sa udruženjem Mensa pravili smo i rakete! Aerodinamične i neobične, nastale su od šarenih papirića i slamčica, koje su mali inženjeri kasnije nosili kući!

Čarobna frula i Ostrvo sa blagom bile su umetičke radionice Eva Art-a, na kojima su deca crtala, oblikovala plastelin i stvarala kostime za predstavu.

A onda je nastala vriska! U dvoriše Muzeja Vuka i Dositeja ušetao je Stiv – omiljeni lik izMinecraftsveta! KIBERone, škola programiranja za decu, organizovala je Minecraftžurku i lutriju u kojoj svi pobeđuju.

 KIBERone_Minecraft.jpg Izvor: Stefan Stojanović

Na kreativnoj radionici "Kroz engleski jezik do uskršnjih figurica", koju je pripremio Equilibrio kids, naši budući istraživači su pravili kroz pravljenje uskršnjih ukrasa učili engleski jezik i postajali kraljevi i kraljice ovog jezika kroz učenje engleskog jezika i usvajanje uskršnjeg vokabulara.

 Equilibrio.jpg Izvor: Stefan Stojanović

U organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja pripremljena je radionica "Oživi prirodu", inspirisana izložbom Nadežde Petrović. Crtanjem i lepljenjem različitog materijala nastajali su trodimenzionalni pejzaži, a učesnici radionice učili su o slavnoj umetnici.

Hvala svima koji su bili deo našeg događaja!

Tekst: National Geographic

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije